IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, без които да не тръгвате за море

12 юли 2019 12 00

Направете си списък, за да ви е по-лесно

IStockphoto

IStockphoto

Остават ви броени дни до началото на дългоочаквания отпуск. Ако вече си мислите как пътувате за морето и се отбелязвате във Facebook, честито! Много работещи ще ви завидят. Но преди да заминете си подгответе добре багажа, за да не пропуснете нещо стягайки го в последния момент.

Някои хора са много подредени. Винаги когато стигнат в хотела, отварят куфара и знаят кое и къде са сложили. Ако вие не сте от тях и винаги нахвърляте всичко буквално преди да тръгнете, променете това. Започнете със списък с основните неща, които не бива да пропускате.

Ето нашите предложения:

1. Бански

Може би жените са онези, които са си купили бански няколко месеца преди почивката или пък до последно търсят най-добрия, за да си вземат още парео, плажна чанта, джапанки и шапка. Дори и да ви се струва, че не може да си забравите банския, никога не се заричайте, защото често се случва. Може да е взет отдавна, но в бързината да пропуснете да го сложите в багажа. Затова той трябва да е на челно място в списъка.

Тръгвайки на море може да отделите банския в отделна чанта, например плажната или най-отгоре в куфара, за да може да ви е подръка щом пристигнете.

2. Кърпи

Друго важно нещо, без което не бива да тръгвате. Ако сте на хотел, няма как в него да не ви предлагат кърпи и да ги сменят поне два пъти в седмицата. От хигиенична гледна точка е добре да си носите свои за къпане. Отделно си сложете кърпи за плаж – на вас, половинката, децата... Така в плажната чанта може да сложите банските и кърпите, които да са готови за плажа.

3. Джапанки

Закъде сте без тях? Дори и да ги забравите, винаги може да си купите такива от мястото, където сте отседнали. Ако това ви се наложи, може да няма вашия размер или избор на цвят. Добре е да имате и едни джапанки, които да ползвате само в хотела/квартирата.

7 неща, които да носите в плажната чанта

Джапанките трябва да са удобни и не много ниски, за да не натоварват крака при ходене. Дори и плажната ивица да ви е близо, понякога 100-200 метра са достатъчни, за да получите рани или пришки от некомфортни джапанки.

3. Слънцезащитна козметика

Друго нещо, което не трябва да пропускате. Слънцезащитната козметика се продава навсякъде, но ако кожата ви е по-чувствителна, по-добре не рискувайте да си вземете лосион от магазинчето до плажа. По морето има и риск да попаднете на нещо, което е с изтекъл срок на годност или пък да дадете много повече пари.

За да сте добре защитени от вредните слънчеви лъчи, погрижете се да се заредите с подходящата козметика за плаж и след това.

4. Лекарства

Никой не иска да се разболее точно по време на отпуска, но и това се случва. Понякога заради смяната на климата, от морските дарове или некачествена храна, може да получите стомашен дискомфорт, някоя алергична реакция по кожата или температура. Не допускайте да тръгнете на път без аптечка. Вземете си хапчета, които са от първа необходимост, лепенки и някакъв крем, който се използва след изгаряне на кожата.

Време за почивка – как да съберете багажа по-лесно?

5. Нещо за забавление

Сигурно жадувате да се топнете в морето или пийнете някой коктейл на бара. Но висенето на плажа цял ден ще ви омръзне. Задължително сложете в багажа си нещо за забавление – приятно четиво, надуваем дюшек или топка, карти за игра или пък любимия таблет. Ако сте с голяма компания и деца, заложете на занимателни игри и разни плажни аксесоари за пясъка и водата, с които да си играят всички.

Не забравяйте, че почивката на морето е възможност да прекарате повече време с любимите хора. По-добре оставете смартфона и други технологични джаджи в стаята и се радвайте на хубавите мигове. А те ще са такива, ако си „носите“ и доброто настроение.

На почивка по световните плажове – къде има глоби?

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

х ( преди 4 години )