IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотели предлагат почивка в компанията на сладки животни

19 юли 2019 07 40

Можете да се докоснете до естествената среда на тези видове

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

В края на работния ден някои хора нямат търпение да се приберат вкъщи при домашните си любимци. Дали това ще е котка, куче или пък нещо по-нестандартно, животното винаги може да ви оправи настроението. 

Не всеки обаче има привилегията да има свой домашен любимец или да живее в къща, където да притежава цяла ферма. Но не унивайте. Има хотели, които ви предлагат да прекарате времето си с различни животни. Имате възможност да се докоснете до такива, които няма как да вкарате в апартамента си като морски костенурки, алпака или пък маймуни. 

Т. нар. „животински туризъм“ понякога повдига въпроса дали това всъщност е добре за животните и дали хората не ги стресират. Но много хотели са се погрижили и за този проблем и молят посетителите си да не развалят естествения хабитат на животните. 

Предлагаме ви няколко хотела, в които може да се насладите на нещо повече от почивка.

Гушнете крава в Ню Йорк

Напук на забързаното ежедневие в града, тази ферма ви предлага възможност да се отпуснете и да се откъснете от рутината си. Тук няма да получите доста добра мобилна връзка или пък интернет, но за сметка на това, ще се отдадете на истинско преживяване сред природата. 

 

 

Можете да се включите в лекциите, които ще ви научат как да се държите около тези животни. Освен това, ще имате възможност да установите невероятна близост с тях, тъй като от фермата ви позволяват да прегръщате част от обитателите. Кравите, които ще намерите там са спасени от други ферми или от хора, които нямат възможност да се грижат за тях. 

Кучешка йога във Филаделфия или пък осиновете четириног приятел

Едва ли ще можете да се съсредоточите в дишането си, когато около вас обикалят сладки кученца, които искат само да си играят. Но пък те могат да ви помогнат да се разтоварите от натовареното си ежедневие и срещу 25 долара може да участвате в 60-минутен йога клас, в който компания ще ви прави най-добрият приятел на човека. Дори да не сте гост на хотела, може да се запишете за едно от 90-те места, но трябва да побързате, тъй като има много желаещи. 

 

 

Друг хотел в Палм Спрингс пък предлага освен игра с животните, възможност дори да си осиновите едно от тях. Програмата, която е съвместна между хотела и кучешки приюти, вече е намерила дом за около 100 кучета от създаването си. 

Разходка сред слонове в Тайланд

Язденето на слонове е едно от най-предлаганите изживявания в чужбина. Някои места обаче са си спечелили не много добра репутация заради лошото си отношение към животните с цел да са по-мили към посетителите и да изпълняват заповедите. Не такъв е случаят в резерват в Тайланд, който е спасил около 20 слона от недружелюбни стопани или пък лоша среда за живеене.

 

 

Целта е тези животни да се чувстват добре и да се наслаждават на мястото, на което се намират. Посетителите могат спокойно да се разхождат сред слоновете, да ги гледат как си играят във водата или пък как похапват листа от близките дървета. Не е позволено язденето, но може да се докоснете до тях максимално. 

Плувайте с морски костенурки в Барбадос

Когато се гмурнете достатъчно надълбоко, не е изключено да видите няколко морски костенурки. Но в Барбадос ви предлагат нещо съвсем различно. The Colony Club ви дава възможност да се откъснете от света чрез целодневна екскурзия до усамотен ресторант, където ще получите и нещо друго освен чудесна храна.

 

 

Веднъж седмично, клубът предлага екскурзия, по времето на която може да плавате до самия ресторант, да  похапнете нещо вкусно и след това спокойно да се насладите на плуване със застрашени видове костенурки. След това отново се връщате в ресторанта за една зареждаща вечеря, която е перфектният завършек на деня.

Нахранете маймуните в Гватемала

Едно от най-приятните изживявания, които ще получите, ако посетите Гватемала, е лично да нахраните няколко маймунки. Това ви предлага хотел в американската държава, който е разположен на около 300 акра земя, пълна с разнообразна флора и фауна. 

Освен спокойствие, този хотел предлага и ежедневни пътувания с лодка до т. нар. „Маймунски остров“, където можете да гледате как си играят маймуните в естествената си среда и дори може да ги нахраните.

 

 

На път към острова, може да срещнете Маргарита, която е най-известният обитател там. Тя може да скочи директно в лодката ви от близко дърво, да се снима с вас и да си вземе няколко неща да похапне по пътя към дома. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари