IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бритни Спиърс слага край на отношенията си с отчуждения си баща

29 април 2024 09 00

Слага се край на настойничеството

Снимка: БГНЕС

Бритни Спиърс е постигнала споразумение с отчуждения си баща повече от две години след прекратяването по решение на съда на настойничеството, което му даваше възможност да контролира живота ѝ, съобщиха адвокатите им.

Условията на споразумението не бяха оповестени от адвокатите на попзвездата и баща ѝ, които потвърдиха споразумението пред CNN.

„За нас беше чест и привилегия да представляваме и защитаваме Бритни Спиърс“, заяви адвокатът на певицата Матю Розенгарт в изявление за CNN.

„Г-жа Спиърс е и винаги ще бъде икона, блестящ и смел артист с исторически и епични размери“, продължава изявлението на Розенгарт.

„Въпреки че попечителството беше прекратено през ноември 2021 г., нейното желание за свобода вече е наистина изпълнено. Както тя желаеше, нейната свобода сега включва това, че вече няма да е необходимо да присъства или да участва в съда по този въпрос.“
Алекс Вайнгартен, адвокат на бащата на певицата, заяви пред CNN: „Джейми е развълнуван, че всичко това е приключило“.

„Джейми много обича дъщеря си и работи неуморно, за да я защити“, каза Уейнгартен. „Той иска най-доброто за Бритни, нищо по-малко.“

Настойничеството на Спиърс беше прекратено през ноември 2021 г. Но съдебните битки продължават, като адвокатите на певицата и баща ѝ често се изправят един срещу друг в съдебни заседания заради адвокатски хонорари и обвинения в некоректно поведение при управлението на настойничеството. Бащата на певицата последователно отрича обвиненията.

Звездата беше поставена под съдебно попечителство през 2008 г., като баща ѝ изпълнява функциите на попечител през по-голямата част от 13-годишния период, наблюдавайки и контролирайки всички финанси и медицински решения на пълнолетната си дъщеря.

13-годишното попечителство приключи през 2021 г.

През юни 2021 г. Спиърс дава взривоопасни показания, като за пръв път говори в открито съдебно заседание през всичките 13 години. Тя моли съдията да я освободи от настойничеството, което категоризира пред съдията като „оскърбително“.

В показанията си Спиърс твърди, че докато е била под опека, мениджмънтът ѝ я е принуждавал да ходи на турнета против волята си, слагал ѝ е литий, който я е карал да се чувства „пияна“, не ѝ е позволявал да се омъжи или да има дете, както е искала, и е бил принудена да използва вътрематочна спирала за контрол на раждаемостта.

„Просто искам да си върна живота. Минаха 13 години и това е достатъчно“, заяви Спиърс по време на емоционалното изслушване.

След тези показания Спиърс получава възможност да наеме свой собствен адвокат, а не да работи с назначен от съда адвокат, както е било в продължение на 13 години преди това. Тогава тя наема Розенгарт, бивш федерален прокурор и адвокат, който е представлявал много холивудски звезди.

През септември 2021 г., по-малко от два месеца преди прекратяването на настойничеството ѝ, съдия отстранява бащата на Спиърс, Джейми, като настойник на дъщеря си.

След прекратяването на настойничеството ѝ през ноември 2021 г. Спиърс е много активна в социалните мрежи, като често публикува видеоклипове, на които танцува, и пише дълги надписи на феновете си.

Тя е издала две песни: Hold Me Closer с Елтън Джон и Mind Your Business с Will.i.am. Тя също така издаде незабавно бестселър мемоари, „Жената в мен“.

В мемоарите си тя пише за „съкрушителните за душата“ години на нейното настойничество, като пише, че се е чувствала „като сянка на себе си“.

„Настойничеството ме лиши от женствеността ми, превърна ме в дете“, пише Спиърс в книгата. „Станах повече същество, отколкото човек на сцената. Винаги съм усещала музиката в костите и кръвта си, а те ми я отнеха.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари