IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за обзавеждане на кухнята, вдъхновени от Франция

22 април 2024 17 50

Меката на модата ни дава вдъхновение и за дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Френският начин на живот е забележителен и отличителен с много неща. Европейската столица на модата е известна с безупречния стил на своите граждани, отличния баланс между професионалния и личния живот, любовта към хляба и сиренето и желанието редовно да празнува обикновените удоволствия в живота. Но честно да си кажем, едно от нещата, които най-много харесваме у французите, е техният безпроблемно шикозен подход към интериорния дизайн. По-конкретно говорим за кухнята.

За щастие има много френско вдъхновение за обзавеждане на кухнята, което можете лесно да копирате у дома. Независимо дали искате да имитирате уютната простота на френската провинция или вечната елегантност на парижкото пространство за готвене, дори не е необходимо да правите основен ремонт, за да постигнете резултатите. Следващите идеи за обзавеждане на кухнята във френски стил са лесни за възпроизвеждане във всеки дом.

Идеи за обзавеждане на кухнята, вдъхновени от Франция

Заложете на по-неутрални цветове

Френският дизайн е вечен и минималистичен, а в кухнята това често означава избор на неутрални пред ярки тонове. В крайна сметка тенденциите в цветовете идват и си отиват, но класическите неутрални нюанси като бяло и сиво винаги ще са на мода. Вместо да разчитате на ярката боя да придаде индивидуалност на вашата кухня, добавете визуален интерес чрез металик покрития, тъкани текстури и контрастиращи материали като дърво и мрамор.

Включете дървени детайли

Особено ако търсите онази френска атмосфера от Прованс, дървесните тонове са задължителни. Внесете малко топлина, като покажете дървените си дъски за рязане, съхранявате плодовете в резбована дървена купа или напълните глинен съд с дървени прибори.

Добавете антики

Френските интериори често имат онзи събран във времето вид и кухните не са изключение. Отидете в антикварен магазин или битпазара, за да намерите свои собствени ретро находки и да ги изложите из кухнята си по рафтове или групирани заедно на плота. Винтидж стъклария, декоративни чинии, каменни изделия и антични кухненски прибори са страхотен начин да добавите характер на вашето пространство за готвене.

Висящи съдове

Има нещо във висящата стойка за съдове, което придава мигновен уют и стил на стаята. Това не само е сигурен начин да добавите френско усещане към кухнята, но и ще осигурите малко повече място в шкафовете си, когато тиганите ви висят по стената. Използвайте кукички, за да закачите съдове за готвене, кърпи, шпатули или мерителни чаши.

Открити рафтове

Особено в парижките апартаменти, където мястото е ценно, французите не се стесняват да използват всяко налично пространство. Ако имате празна кухненска стена, която може да използвате по-практично, окачете няколко рафта за бързо увеличаване на мястото за съхранение. Подредете ги с чинии или съдове за готвене, за да освободите шкафовете. Може също така да използвате висящите рафтове за показване на няколко допълнителни аксесоара, вази с цветя или други любими предмети.

Функционално и стилно

Френските кухни са проектирани да бъдат добре използвани, така че те винаги са функционални преди всичко. Докато декорирате собственото си пространство, разчитайте на елементи, които служат както практично, така и естетически. Поставете купа с плодове на плота, съхранявайте готварските си книги на отворен рафт, облегнете дъски за рязане на задната част на плота или изложете буркани с подправки, вместо да ги криете в шкафа. Тези елементи ще придадат на кухнята усещане за живот, като същевременно ще направят ежедневната подготовка на храната по-безпроблемна.

За още идеи за домашен уют и спокойствие последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари