IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-емблематичният декор от „Титаник“ се продаде за над 700 хиляди долара

27 март 2024 10 40

Това не беше единственият предмет от филма на Джеймс Камерън, предоставен на търга

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Една забележителна дървена плоскост във филмовата история току-що беше продадена за близо милион долара.

От компанията Heritage Auctions обявиха в понеделник, че неотдавнашният търг Treasures From Planet Hollywood е събрал общо 15,58 милиона долара. Филмовият реквизит, продаден на търга, включвал камшика на Харисън Форд от „Индиана Джоунс и Храмът на обречените“ от 1984 година, брадвата, с която Джак Никълсън пробива вратата в „Сиянието“ през 1980 година и парчето балсово дърво, за което Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет се хващат в последните сцени на „Титаник“ през 1997 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mashion (@mashionpk)

Докато реквизитът често се нарича „плаващата врата“, той всъщност е част от рамката на вратата, която е била поставена точно над входа на първокласния салон на кораба. Емблематичното дърво се продаде за 718 500 долара и беше провъзгласено за най-скъпия артикул на търга сред общо 16-те реквизита, разпродадени за повече от 100 000 долара. 

Това обаче не беше единственият реквизит от филма на Джеймс Камерън, предоставен за продажба. Прототип на същото парче дърво беше продаден за 125 000 долара, докато рулят от кораба е бил закупен за 200 000 долара. Роклята на Кейт Уинслет, която тя носи в последните сцени на „Титаник“, докато нейната героиня Роуз и героят на Ди Каприо Джак се спускат във водата, бе продадена за 118 750 долара

Информацията, включена в уебсайта на Heritage Auctions гласи, че дървената плоча е точно копие на най-известното парче отломки, спасени от реалното потъване на Титаник през април 1912 година. 

Кейт Уинслет: Отне ми две години да възвърна естествения си цвят след „Титаник“

Поведението на Леонардо ди Каприо застрашило ролята му в „Титаник“

25 години по-късно: Джак и Роуз отново се качват на „Титаник“

Дървеният реквизит, използван във филма, отдавна е обект на дебат от феновете дали героите на Ди Каприо и Уинслет биха могли и двамата да останат на повърхността, ако се качат заедно. Известно е, че Джак замръзва в Атлантическия океан, след като с Роуз се измъкват на косъм от потъващия кораб. Тогава той решава, че само един от тях може да се побере върху отломката и качва любимата си. 

„Джак можеше да оцелее, но има много променливи“, каза Джеймс Камерън в специалното издание за 25 години от премиерата на филма. Предаването Titanic: 25 Years Later бе излъчено по National Geographic през февруари 2023 година и се опитваше да определи научно дали дървото би могло да задържи и двамата герои. Режисьорът обаче продължава да защитава своя избор да жертва Джак и споделя, че мисленето на героя било свързано изцяло със спасяването на Роуз. 

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари