IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарън Стоун опитала да направи филм за Барби през 90-те години

26 март 2024 15 00

„Изнесоха ми лекция и ме придружиха до вратата“, каза тя

Снимка: БГНЕС

„Барби“ излезе по едно и също време с „Опенхаймер“ и двата проекта създадоха феномен в киното, като предизвикаха зрителите да ги гледат почти едновременно. Резултатите в боксофисите по света се оказаха впечатляващи.

За разлика от филма на Кристофър Нолан, който обра почти всички важни отличия, продукцията на Грета Гъруиг не получи чак такова признание.

Оказа се, че сега филмът е коментиран и от Шарън Стоун, но по друг повод. Актрисата сподели, че всъщност много преди този филм и Марго Роби да изиграе русата кукла, е трябвало да има подобен проект през 90-те години на миналия век. Причината да не го видим на екран, е че е бил прекратен.

 „Отидох във филмово студио, искахме да създадем „Барби“ с продуцент, мой приятел. Имахме тогавашния изпълнителен директор на Mattel на наша страна.

Но... Изгониха ни! Те крещяха: „Защо ще вземете тази американска икона и ще се опитвате да я развенчавате, да я тъпчете? Какво ти има? Изнесоха ми лекция и ме придружиха до вратата“, призна носителката на „Златен глобус“ в скорошен епизод на подкаста Fly on the Wall с Дана Карви и Дейвид Спейд.

По думите на Стоун, те буквално са били изхвърлени от студиото.

Тя разкри и малко за сюжета на така и незаснетия филм. В първата сцена Барби спира до Mattel с колата си: „И тайните служби излизат, а краката им са големи колкото колата. Те я придружават до Mattel и всички се отдръпват, защото тя е най-важният служител на компанията. Всички големи хора я преследват и я целуват, защото тя е кралицата на Mattel и става въпрос за силата да бъдеш Барби и какво може да направи Барби в света, защото е толкова силна.“

Но в онези дни, както отбелязва Стоун, филмовите продуценти вярваха, че Барби никога не трябва да бъде силна.

Стоун каза на Карви и Спейд, че ръководителите на студиото, които са ѝ показали вратата през 90-те години, „вече ги няма“.

Стоун вече повдигна въпроса за филма през януари, коментирайки публикация в Instagram на звездата от „Барби“ – Америка Ферера, че е била „осмяна“ от студиото заради идеята си.

Ан Хатауей и Ейми Шумър някога бяха обвързани с филма за Барби на Sony Pictures, преди по-късно Warner Bros. да си осигурят правата за филма.
Обичаната кукла в крайна сметка послужи и се превърна и във филм като събра над 1,4 млрд. долара в световния боксофис.

„Барби“ получи осем номинации на тазгодишните награди „Оскар“, както и девет номинации на наградите „Златен глобус“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари