IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За най-верните фенове: Игра на тронове тръгва на турне

2 октомври 2017 13 30

Изложба ще представи най-емблематичните области в сериала

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Музеят в Барселона Museu Maritim е избран да бъде първият, който да приюти изложбата на „Игра на тронове“.

Откриването предстои да бъде на 28 октомври в Каталуния, а изложбата обещава да предложи близък поглед от кухнята на сериала. Феновете ще имат възможност да се потопят в различни области, за които се разказва в сериала, ще могат да разгледат и съответните реквизити и костюми.

Почитателите на хитовия сериал ще могат да видят най-емблематичните региони, сред които Севера, Кралския чертог, Черен замък, Вала, Мийрин и, разбира се, залата, в която се намира железният трон.

Изложбата е организирана съвместно от HBO и GES Events и ѝ предстои световно турне. Каталуния е популярна дестинация за снимките на „Игра на тронове“ – историческият град Жирона, който е само на 40 минути от Барселона, се появява в шести епизод.

Очарователните средновековни стени на града, старият еврейски квартал и огромна мрежа от църкви и манастири осигуряват драматичен фон за шоуто.

Феновете могат да разгледат къде незрящата Аря Старк открива шести сезон, къде Джайм Ланистър се изкачва по стълбите към великолепната барокова катедрала на Жирона, както и мястото на една от свирепите битки в сериала.

Останалите дати и дестинации на изложбата все още не са известни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари