IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 15 на най-добрите европейски градове

6 ноември 2017 16 00

Според туристите

Барселона, Испания. Снимка: Istock

Барселона, Испания. Снимка: Istock

Не е тайна, че туристите обожават градовете в Италия и Испания, които завладяват със своята история и неповторима атмосфера. Затова те присъстват в списъка на най-добрите европейски градове и тази година.

Но има нова страна, която се бори за европейското градско величие сред туристите – Португалия. Тя се класира с цели два града – Лисабон и Порто.

Всяка година електронното издание T+L провежда проучване, като моли своите читатели да споделят мнението си за най-добрите градове, страни, круизи и т. н. Читателите оценяват градовете въз основа на техните забележителности, култура, кухня, удобства, пазаруване и цялостна удовлетвореност.

Будапеща се оказва сред любимите дестинации на туристите. Много читатели предлагат да се правят круизи по здрач по поречието на река Дунав, за да се види напълно очарователното осветление на Парламента, мостовете и хълмовете на Буда.

„Нощните светлини на града и мостовете спират дъха!“, пише един читател и допълва: „Ако не сте били влюбени, можете да се влюбите много лесно!“

Учудващо, въпреки всички трудности, с които се сблъска Истанбул, читателите все още го смятат за една от най-добрите туристически дестинации в Европа.

А ето и кои са 15-те най-добри дестинации за туристите в Европа

15. Мадрид, Испания.

14. Истанбул, Турция.

13. Единбург, Шотландия.

12. Венеция, Италия.

11. Прага, Чехия.

10. Лисабон, Португалия.

9. Порто, Португалия.

8. Краков, Полша.

7. Севиля, Испания.

6. Сиена, Италия.

5. Будапеща, Унгария.

4. Сан Себастиан, Испания.

3. Барселона, Испания.

2. Рим, Италия.

1. Флоренция, Италия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари