IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята, която винаги е искал – крал Чарлз и Кейт Мидълтън развили тясна връзка заради раковите си диагнози

29 март 2024 10 30

Кралски биограф казва, че двамата се подкрепят постоянно

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Топлата връзка между Кейт Мидълтън и крал Чарлз е известна отдавна, като монархът винаги е показвал по-близки чувства към съпругата на принц Уилям, отколкото към Меган Маркъл. Сега обаче отношенията между крал и принцеса се подобрили още повече след раковите диагнози и на двамата

За първи път в историята на монархиите по света двама членове, изпълняващи главни роли в името на короната, се борят с животозастрашаващо заболяване по едно и също време. Първо крал Чарлз съобщи за своята ракова диагноза, направена след извършването на последващи прегледи след операция на простатата. Преди седмица Кейт шокира феновете с видеосъобщение, в което признава, че лекарите са открили наличие на рак след изследвания, направени след коремната ѝ операция на 17 януари. 

„Той винаги е имал много добра връзка с нея. Не мисля, че ще е прекалено да се каже, че тя е като дъщерята, която никога не е имал“, казва кралският биограф Сали Смит. По думите ѝ, Чарлз и Кейт са в тази битка рамо до рамо, а кралят споделя инстинкта на сина си Уилям за защита на принцесата. 

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

От Бъкингамския дворец заявиха, че Чарлз е изключително горд с Катрин за нейния кураж да сподели диагнозата си със света. Според официални източници, преди да публикува видеото с признанието си, принцесата на Уелс е имала частен обяд с краля в замъка Уиндзор. 

Освен че са крал и бъдеща кралица, Кейт и Чарлз са двама пациенти, които преминават през едно и също нещо, което още повече ги сближава. „Смятам, че Кейт е усетила някаква доза комфорт от факта, че може да сподели толкова лична информация без да се налага да разкрива всичко от личния си живот“, казва кралски източник. 

Новината за рака на Мидълтън дойде след седмици на интензивни спекулации относно нейното здраве и дори местоположението ѝ. След направената операция през януари, се започна създаването на конспиративни теории както от фенове, така и от медии, относно благополучието на принцесата. Някои стигнаха дотам, че Кейт може вече да не е сред живите, което беше бързо опровергано с нейни снимки от разходки с принц Уилям и майка ѝ. 

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Най-големият проблем, с който семейството трябваше да се справя преди рака, бяха атаките заради използвания фотошоп на снимка за Деня на майката на 10 март. Тогава Кейт сподели кадър с децата си Джордж, Луи и Шарлот, но бързо беше засипана с критики заради модификациите, които бяха твърде очевидни. Според експерти по фотошопа, има 16 грешки в снимката, която бе отхвърлена от световни медии и фотографски агенции. 

Когато скандалът се разгорещи, принцесата излезе с официално съобщение в социалните мрежи, в което призна и се извини за използвания фотошоп

Това обаче беше само началото. На 19 март се появиха новини за откраднатите медицински документи на Кейт от клиниката London, където тя се оперира. Започна вътрешно разследване, подпомогнато от кралските власти, за да се намери виновникът и да се спре изтичането на информация. Преди това да се случи обаче самата Мидълтън сподели за здравословните си проблеми, публикувайки видео в Instagram. 

Жив ли е крал Чарлз – какво се случва с британската монархия

Крал Чарлз с първи думи след раковата диагноза

Крал Чарлз е диагностициран с рак

В съобщението си Кейт сподели, че се подлага на превантивен курс от химиотерапия, за да излекува раковото си заболяване. Тя не уточни коя част от тялото е засегната, но помоли феновете и медиите да не спекулират и да оставят семейството ѝ да се справи с проблема на спокойствие. Въпреки желанието ѝ да се върне на работа и да се среща отново с обществото, Кейт, Уилям и децата ще пропуснат тазгодишната кралска служба за Великден. 

Засега принц Уилям изпълнява кралските си задължения от свое и от името на крал Чарлз, но не е ясно точно кога съпругата му ще се присъедини към него. 

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари