IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин бил извън контрол по време на убийството на Халина Хътчинс

10 април 2024 11 00

Прокурорите на Ню Мексико отговориха на молбата за прекратяване на делото срещу актьора

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Съдебните проблеми на Алек Болдуин очевидно няма да приключат толкова лесно, колкото му се иска. Прокурорите на Ню Мексико са решили да доведат нещата докрай и да осъдят актьора за умишлено или непредумишлено убийство на операторката Халина Хътчинс по време на снимките на филма Rust преди повече от две години.

След като адвокатският екип на Болдуин подаде молба до съда за прекратяване на делото, прокуратурата излезе с ново обвинение, твърдейки че актьорът не е успял да контролира емоциите си на снимачната площадка, което може да е довело до фаталния инцидент.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

В публично досие, публикувано на 8 април, прокурорите на щата Ню Мексико пишат, че 66-годишната звезда е бил „невнимателен“ по време на тренировка с огнестрелно оръжие и „често е крещял и ругал“ на снимачната площадка на уестърна преди инцидента, при който пистолетът, държан от Болдуин, стреля с истински патрони и убива операторката Халина Хътчинс и ранява в рамото режисьора Джоел Соуза.

„Да гледаш поведението на г-н Болдуин на снимачната площадка на Rust означава да станеш свидетел на човек, който няма абсолютно никакъв контрол над собствените си емоции и абсолютно никаква загриженост за това как поведението му засяга хората около него“, пишат Кари Т. Мориси и Джейсън Дж. Луис. Те допълват, че свидетелски показания твърдят, че точно това поведение е допринесло за пропуски в безопасността на снимачната площадка. 

Прокурорите подадоха документа в отговор на искането от правния екип на Болдуин през март за отхвърляне на обвиненията срещу него – непредумишлено убийство (за небрежно използване на огнестрелно оръжие) или алтернативно, непредумишлено убийство (без необходимото внимание или предпазливост) – които бяха отправени повторно през януари в обвинителен акт от голямото жури в съда на Ню Мексико.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

Преди процеса срещу него, планиран да започне през юли, Болдуин пледира невинен по тези обвинения на 31 януари. Ако бъде признат за виновен, носителят на „Еми“ е изправен пред до 18 месеца зад решетките. Актьорът категорично твърди, че не е натискал спусъка на пистолета. Говорейки за неговата версия на събитията, в документацията на прокурорите се посочва, че по-късните изявления противоречат на предишните.

Прокурорите също така пишат, че са преживели почти безброй лъжи и манипулации от страна на защитата и са били обект на измислени и неоправдани лични атаки от обвиняемия. 

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

Миналия месец, в отделен процес, оръжейникът на Rust Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна в непредумишлено убийство и беше оправдана по обвинението за подправяне на доказателства. Тя е изправена пред 18 месеца затвор преди датата на окончателната присъда, която все още не е определена.

Алек Болдуин се завърна към снимките на Rust след смъртта на Халина Хътчинс

Алек Болдуин се отърва от обвиненията в убийство

Обрат в случая с Алек Болдуин – може да прекара по-малко време в затвора

Според прокурорите, това, което е причинило убийството на Хътчинс, било комбинация от небрежността и неопитността на Хана Гутиерес и пълната липса на загриженост от страна на Алек Болдуин за безопасността на хората около него. „Искането за прекратяване на делото от страна на адвокатите на г-н Болдуин е предвидимо невярно, подвеждащо и истерично погрешно представяне на фактите и обстоятелствата от историята на случая“, добавиха те.

Халина Хътчинс

Халина Хътчинс и Джоел Соуза. Снимка: Getty Images

Rust поднови и завърши снимките си миналата година в Монтана, но все още не се знае кога ще излезе на екран. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари