IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На прага на 75 години – Вера Уанг няма намерение да намалява скоростта

16 април 2024 08 30

Известната дизайнерка ще празнува на 27 юни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

За своя 73-и рожден ден Вера Уанг организира пищно и много розово парти с торти, караоке и собствената си марка розе. Тогава допълни визията си с корона, доказвайки че определението „кралицата на булчинските рокли“ напълно ѝ отива. Когато 74-ият ѝ рожден ден дойде, дизайнерката организира също толкова грандиозно празненство, но този път с уестърн тематика, която изискваше носенето на шикозна каубойска шапка.

На 27 юни тази година Вера Уанг ще навърши 75 години, но все още не е сигурна как точно ще отбележи важния повод. Все пак плановете вече са в действие, като се очаква празненството да надмине всички други досега.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VERA WANG (@verawanggang)

„Започнала съм да планирам нещата. Все пак 75 години си е голямо постижение“, казва Уанг пред списание People. Тя се среща със списанието зад кулисите на галата Fashion Scholarship Fund на 8 април и признава, че определено ще има торта на партито. С усмивка споделя, че цялото ѝ семейство са фенове на вкусния десерт, така че определено ще присъстват няколко негови вариации на рождения ѝ ден.

Въпреки че плановете за партито все още са хипотетични, Уанг няма търпение да види какво я очаква в следващата ѝ лична година.

„Може би, подобно на Уорън Бъфет, на 93 години, или на кралица Елизабет II, която управляваше Великобритания в продължение на десетилетия до смъртта си на 96 години, ще продължа да работя, защото имам чувството, че мога да се справя с още и още задачи. Наистина се опитвам да уважавам това желание у мен, този глас, който постоянно ме подтиква да създавам. Креативността е това, заради което си заслужава да живеем“, казва дизайнерката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vera Wang (@verawang)

Именно желанието за усъвършенстване и упорита работа са нещата, които поддържат едноименната марка на Вера Уанг на върха толкова дълго време. Тя е една от най-известните дизайнерки на булчински рокли, обличали звезди като Хейли Бийбър и Ванеса Хъджинс. Тази година Уанг беше и креативното око зад роклята на Хъджинс за наградите „Оскар“, където актрисата разкри, че очаква първото си дете. През 2024 година марката на дизайнерката ще отпразнува и 34 години от създаването си, което превръща следващите месеци в още по-вълнуващи.

Уанг, бивш моден редактор в списание Vogue, създава компанията си през 1990 година с един булчински салон в хотел Carlyle в Ню Йорк. Година по-късно тя дебютира и първата си пълна колекция с рокли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vera Wang (@verawang)

През следващите 34 години дизайнерката печели множество награди от Съвета на модните дизайнери в Америка и разширява влиянието си в бизнеса, започвайки да създава и мъжка колекция, козметични продукти, аксесоари и парфюми. Съвсем наскоро се появи и повторението на аромата Rock Princess, който дебютира през далечната 2006 година. Интересен факт е, че името на продукта е вдъхновено от дъщерите на Уанг, Сесилия и Жозефин, които са били вманиачени по принцесите, когато ароматът е пуснат.

Торта, просеко и караоке – Вера Уанг на 73!

Неонова рокля – изборът на Вера Уанг за 72-ия ѝ рожден ден

Вера Уанг също така е човекът, който стои зад луксозните булчински визии в най-известните сватби в поп културата. Когато Дейвид и Виктория Бекъм се женят през 1999 година, дизайнерката прави всичко възможно, за да осигури на бившата спайска нейната шампанена рокля. Полетите между Лондон и Ню Йорк са били почти ежеседмични, за да се направят пробите, преправянето на тоалета и да се добавят желаните от булката детайли. Самата рокля също прави няколко международни пътувания, като в крайна сметка акостира в английската столица за звездната сватба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90s Classy (@90ssclassy)

„Наричам я трансатлантическата рокля“, казва Уанг пред списание People през октомври 2023 година.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари