IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари официално прекъсна връзките със семейството си

22 април 2024 09 00

Меган Маркъл пък се събра със стара колежка

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари официално промени държавата на пребиваване от Великобритания на САЩ в личните си документи, след като се премести в Калифорния заедно с Меган Маркъл през 2020 година. 

39-годишният херцог на Съсекс е подал молба за смяна на документите в Камарата на компаниите на Обединеното кралство, свързано с Travalyst – неговата инициатива за екологичен туризъм. Въпреки че датата на промяната е посочена като 6 юни 2023 година, актуализацията е била направена съвсем скоро.

Промяната на държавата на пребиваване съвпада горе-долу със същото време, когато Пазачът на личния портфейл на монарха на Обединеното кралство обяви, че Хари и Меган са освободили Frogmore Cottage, която беше британската им резиденция в Уиндзор. Пет месеца по-рано говорител на фондацията Archewell на херцозите каза пред медиите, че двойката е била помолена да напусне резиденцията.

Уилям и

Снимка: Getty Images

След като започнаха съвместния си живот в двустайната вила Nottingham Cottage в двореца Кенсингтън в Лондон, Хари и Меган се преместиха в по-голямата вила Frogmore Cottage, преди синът им, принц Арчи, да се роди през май 2019 година. Преди да се преместят, бяха извършени обширни ремонти на стойност около 3 милиона долара. След като се оттеглиха от кралските си роли, двойката покри напълно финансираните от данъкоплатците ремонти, тъй като реконструкцията първоначално бе подкрепена от Sovereign Grant – фондът на Обединеното кралство, заделен за кралски особи и захранван от обществото.

След като прекараха известно време във Ванкувър, след това в резиденцията на Тайлър Пери в Лос Анджелис, Меган и принц Хари закупиха дом в квартал Монтесито в Санта Барбара през лятото на 2020 година, където принцеса Лилибет се роди година по-късно. 

Въпреки това, двойката продължи да използва Frogmore Cottage като дом по време на посещенията си в Обединеното кралство. Това е мястото, където херцогът и херцогинята на Съсекс останаха с двете си деца през юни 2022 година на фона на празненствата по случай платинения юбилей на кралица Елизабет II. По това време те отпразнуваха и първия рожден ден на дъщеря си с парти в задния двор на къщата. Принц Хари отново остана във вилата няколко седмици по-късно, когато пътува до Лондон, за да свидетелства срещу групата на вестник Mirror за предполагаемо незаконно събиране на информация.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

В сериала на Netflix Harry & Meghan, двойката се появи на снимки, показващи как опаковат багажа си след последните си ангажименти като работещи членове на кралското семейство. „Опаковахме толкова много кутии, минавайки през всички спомени, които създадохме тук. Това ни даде шанс да погледнем назад към цялата ни любовна история“, каза Маркъл в поредицата.

„Винаги сме си представяли Арчи да тича из градината на Frogmore Cottage и може би да скача в езерото на кралицата. Всичко това беше част от нашето бъдеще и се промени наистина бързо. Знаехме, че ще си поемем малко въздух от това много болезнено преживяване, в което бяхме попаднали, но в същото време беше наистина тъжно“, каза Хари за напускането на вилата.

По време на интервю за Good Morning America, Уил Рийв попита Хари дали се наслаждава на живота си в Америка. 

Хари и

Снимка: Getty Images

„Невероятно е. Обичам всеки един ден“, отговори принцът. Той обаче допълни, че все още не се чувства като американец, но обмисля да подаде документи за гражданство някой ден.

И докато Хари обмисля дали да се превърне в американец, Маркъл определено се наслаждава на живота си извън Обединеното кралство и не мисли да се завръща там. Наскоро тя се събра със своята колежка от „Костюмари“ Абигейл Спенсър, за да промотира важна за нея кауза. Двете приятелки позираха заедно с друга близка за тях дама, Кели Маккий.

На 17 април Маккий публикува снимка в социалните мрежи, на която носи еднакви тениски с Маркъл и Спенсър. Надписът върху блузите гласи „Обичай като майка“, а забавната фотосесия в подкрепа на организацията Alliance of Moms и е направена специално за Деня на майката.

„Когато говорим за хората в живота ни, които ни вдигат духом, когато най-много имаме нужда, умът ми се насочва към тези две дами. Вие ме вдъхновявате. Вие ме вдигате, когато трябва, и обичате като майки“, написа Маккий в социалните мрежи. Тя благодари на приятелките си, че подкрепят кампанията и младежта. По думите ѝ, така те осигуряват едно по-добро бъдеще на млади родители, които са изпитали бруталността на системата за осиновяване.

Първите две снимки от фотосесията показват трите приятелки да седят близо една до друга на тревата, а на третата те са се хванали за ръце и стоят изправени.

Печалбите от продажбата на тениските, които струват 38 долара, ще бъдат използвани за закупуване на стоки от първа необходимост, здравна грижа, образование и подкрепа на млади родители и техните деца.

Организацията Alliance of Moms подкрепя бременни и тийн родители, които са в системата на приемната грижа в Лос Анджелис. Тя помага на семействата да си осигурят едно по-положително бъдеще. Организацията допълнително подкрепя работата на Alliance for Children’s Rights – организация с нестопанска цел, предлагаща безплатни правни услуги и застъпничество за болногледачи, осиновители, деца и тийнейджъри в системата за приемна грижа в Лос Анджелис.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари