IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еминем отпразнува 16 години от най-голямата си победа

23 април 2024 09 00

Изпълнителят показа новия си чип за трезвеност

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Еминем отбеляза още една година от най-голямата победа в живота си – тази над зависимостта. 

На 20 април 51-годишният рапър отпразнува 16 години трезвеност, споделяйки важния успех със своите фенове в Instagram. Носителят на „Грами“, който е роден с името Маршъл Матърс, публикува снимка, на която държи новия си чип. Еминем остави снимката да говори сама за себе си, въздържайки се от описание. На кадъра се вижда ръката му, върху която е поставен черния чип с изобразено дърво и триъгълник, в който се намира числото 16. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Въпреки че Еминем не подписа снимката, феновете не спестиха своите поздравления в коментарите. Голяма част от почитателите на рапъра се изредиха, за да го поздравят за успеха, казвайки му колко се гордеят с него и неговото постоянство. Колегите на Еминем също се включиха в хвалебствията, като рапърът DTG написа „Чудесно решение си взел, братко! Всички много се гордеем с теб!“.

В минали години Матърс често е говорил за зависимостта си, като сподели, че за малко е щял да изгуби живота си след свръхдоза през 2007 година. Именно този случай го е накарал да се замисли и да сложи край на порочния кръг. Преди това Еминем е приемал по 20 различни хапчета на ден.

След като спира с опиатите на 20 април 2008 година, Еминем записва и издава албума Relapse година по-късно. Текстовете към песните са написани именно в първите дни от възстановяването му. Казва, че завръщането към музиката му се е сторило като съвсем ново начало, в което е изследвал и изучавал всеки един ъгъл от индустрията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

„Помня първия път, когато изтрезнях и изчистих всички боклуци от системата си, помня как бях много щастлив и всичко беше ново за мен. Това беше първият албум и първият път, в който се забавлявах, докато записвах“, казва рапърът.

След почти фаталния инцидент през 2007 година, Еминем започнал да изчиства организма си, приемайки по 70-80 валиума на вечер. Той също така заменя опиатите с упражнения, за да може да ангажира мозъка си и да не мисли за завръщане към пороците. Рапърът се фокусира и върху работата, издавайки цели три албума след трезвеността си, включително Relapse, Recovery и Music to Be Murdered By.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

През август 2022 година той обяви, че издава и албум с името Curtain Call 2, в който ще включи колаборации с Риана и Бионсе, като в същото време се присъедини към Снуп Дог на сцената на наградите на MTV. След като получи първата си награда „Еми“ за участието си в шоуто на полувремето на Супербоул, Еминем е само на крачка от превръщането в носител на ЕГОТ (Еми, Грами, Оскар и Тони). Единствената награда, която липсва в колекцията, е „Тони“.

Еминем за възстановяването си след почти фаталната свръхдоза

Еминем: Музиката е моята терапия

Еминем се извини на Риана в песен

„Когато излязох от рехабилитационната клиника, трябваше да отслабна, но също така да намеря начин да функционирам като трезвеник. Освен ако не бях тотално изморен, не можех да спя. Затова започнах да тичам. Това ми вдигна нивата на ендорфини по естествен начин, но също така ми помогна със съня, което беше чудесно“, казва рапърът за възстановяването си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Той допълва, че сега е много по-лесно да разбере как хората заменят пристрастяването с тренировки. По думите му, фитнесът също е зависимост, но от здравословния вид.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари