IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп отказва да се върне в Холивуд

26 април 2024 15 00

Актьорът заяви, че там се създават еднотипни филми

Снимка: БГНЕС

Джони Деп изрази мнението си за холивудската индустрия в ново интервю за Metro. Актьорът призна, че вече не иска да работи с холивудски продуценти и режисьори, тъй като те започнали да създават еднотипни филми.

„Истинските“ зрители вече са уморени от такива филми. „Те са за еднократна употреба и хората разбират това. Прославени счетоводители, които имат способността да натискат зелена светлина и да правят студийни филми... но просто харчат адски много пари. Бюджетите за тези филми са смешни... Някаква романтична комедия с двама много популярни хора“, критикува Деп.

Според актьора филмовата индустрия отделя много време и усилия за създаване на rom-coms, докато по-дълбоките, по-реалистични и актуални теми остават пренебрегнати.

„Проверяват ме от 23-годишна възраст. Сега съм на 60 години. Това е много време!“ казва още той в интервюто.

Джони Деп, едно от най-известните лица в света. „Той е разговорлив, приятелски настроен и освежаващо честен“, пише изданието и допълва, че актьорът се счита за голям късметлия, който не може да се оплаче от нищо.

Но славата прави странни неща с човека. „Това нещо те удря и след това не можеш да отидеш никъде, без хората да те гледат. А това е много интересен начин да пораснеш. Но след 38 години на подобно нещо... Първото нещо, което е наистина безумно, е да очакваш от някого, който е живял в такава ситуация, да бъде поне малко нормален“.

Актьорът продължава „За да влоша нещата, аз не бях нормален и преди това. Така че трябваше да адаптирам света си към начина, по който трябва да живея. Как живея? Живея зад прозорците. Живея зад прозорците на колите, влаковете, самолетите, хотелските стаи...“

След развода с Амбър Хърд, кариерата на Джони тръгва надолу. Той бива изместен от поредицата „Карибски пирати“, както и от „Фантастичните животни“. Оттогава е персона нон грата в Холивуд. Неговото завръщане в киното идва с филма „Жана Дю Бари“ във Франция.

През 2020 г. той загуби дело за клевета срещу вестник The Sun, който го заклейми като „бияч на съпруги“.

През последните няколко години обаче той намира работа в европейското кино – филми като „В очакване на варварите“, „Минамата“, а сега и „Жана Дю Бари“.

Когато френската режисьорка Майуен го помолила да изиграе крал Луи XV, противопоставяйки се на нейната роля на последната любовница на владетеля, Жана, Деп казва, че мисловният му процес протекъл по следния начин: „Не съм правил това преди. Има вероятност от пълен провал. Мога да падна по лице. Това ми харесва! Това е, което трябва да направя.“

Говорейки за ролята си на френски език, научен от времето, прекарано с певицата и актриса Ванеса Паради – майката на децата му Лили-Роуз и Джак – Деп се впуска в действие.

„Бях в окопите заедно с Майуен и останалата част от екипа“, казва той. „Направих най-доброто, на което бях способен. Направих това, което чувствах, че е правилно за героя, за историята и за Майуен. Така че, ако се получи, аз съм щастливец, наистина щастливец.

Сега, когато е на 60 години, Деп е изненадан, че е поканен да изиграе такава емблематична фигура във френската история. Всъщност, когато се запознахме, попитах Майуен: „Сигурна ли си, че не искаш френски актьор?“.

„Той беше сложен човек. Мислех, че е важно да започна да определям героя, да покажа, че той не е, както се казва, съвсем „перо в задника“, - казва Деп за ролята си. „В него имаше човечност. Сякаш... апендиксът му се спука и изведнъж всичко се промени“.

Филмът е рядко срещан период за Деп, ако не броим поредицата „Карибски пирати“, в която той играе Джак Спароу.

„Когато се разхождаш из Версай и чуваш в далечината глъчката, шумоленето – хората, статистите – и после завиваш зад ъгъла и се озоваваш в огледален коридор, и изведнъж се оказваш в пътуване във времето. Беше доста шокиращо, но странно, че никога не е било неудобно. Чувствах се като у дома си.“

Чудно ли е, че се е чувствал като крал? През по-голямата част от кариерата си Деп е изпитвал какво е да бъдеш почитан.

„Общо взето, през по-голямата част от годините, в които се скитах безцелно и говорех с хора, те наистина искаха едно и също нещо – казва той.

Те не искат да бъдат хранени с глупости. Щастливи са, когато преживеят нещо ново или различно. Ето защо винаги съм смятал, че като актьор това е твоя отговорност. Когато излизаш от вратата всеки път... ти залагаш толкова много, колкото и всеки друг.“

Като се има предвид, че не е работил в Холивуд от години – „изхвърлиха ме в кофата за боклук“ – Деп не се притеснява да се нахвърли върху главите на студията.

„Те са за еднократна употреба и го осъзнават. Прославени счетоводители, които имат възможност да натиснат зелена светлина и да правят студийни филми... но те натискат зелената светлина, харчат много пари. Бюджетите са смешни за тези филми... някаква романтична комедия с двама много популярни хора. На хората – на истинските хора – им е писнало от това.

Друг е въпросът дали някога отново ще могат да видят Деп в голям студиен филм.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари