IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – 12 основни артикула, с които да освежите гардероба си

19 април 2024 10 30

Капсулен гардероб за топлото време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С преминаването от зима към пролет имаме страхотната възможност да освежим гардероба си. Докато вкарвате нови дрехи и аксесоари в арсенала си, помислете за малко пролетно почистване, за да опростите живота си и да направите обличането още по-приятно. Пролетният капсулен гардероб не е толкова различен от целогодишната ви формула, включваща основни неща като бели маратонки, стандартни тениски и любимия ви деним, който винаги е с вас. За да направим постоянно непредсказуемото време на пролетта по-лесно за управляване, ние добавихме практични основни елементи като преходен тренч и лека жилетка.

Ключът към създаването на многофункционален капсулен гардероб е инвестирането в дрехи, които може да носите отново и отново, като ги оформяте по различен начин. Търсите начин да освежите пролетния си гардероб? По-долу ви представяме 12 основни артикула за пролетния капсулен гардероб, както и съвети за тяхното оформяне.

12 пролетни артикула, с които да освежите гардероба си

Преходен тренч

тренчкот istock

Снимка: iStock

Пролетното време може да бъде непредсказуемо – ето защо тренчкотът е от ключово значение. Преходният тренч е универсален елемент за всеки пролетен капсулен гардероб, защото предлага нотка на изтънченост, която безпроблемно преминава между небрежен и елегантен външен вид. Връхната дреха също така служи като перфектен външен слой, вписващ се идеално в „правилото за трите слоя“. То е създадено за оформяне на тоалети с три отделни слоя, които ще ви помогнат да останете стилни, като същевременно отчитате променливите температури и прогнозите за времето през пролетта.

Ленена рокля

ленена рокля,

Снимка: iStock

С наближаването на лятото започваме да посягаме към леки материали като лен и памук и избягваме по-тежките. В момента все повече хора предпочитат напластяването, което е чудесно и за променливото време на пролетта. Драпирайки пуловер върху горната част на блейзъра си или нещо по-дръзко като носенето на риза над или под ленена рокля, за да създадете двойна яка, може напълно да трансформира артикул, който е бил в немилост в задната част на гардероба ви.

Раирана риза

риза на

Снимка: Getty Images

Вталената риза или ризата с копчета е един от най-универсалните елементи, които можете да имате в гардероба си. Можете да я носите отворена с потник или тениска през пролетта и лятото, за да получите малко структура и елегантност, докато все още усещате прохлада. Ако ризата ви е по-вталена, опитайте да я оформите с по-широка долна част като ефирна пола или панталон с широки крачоли. Ако пък искате по-голяма риза, трябва да създадете баланс, включвайки втален панталон или дънки.

Слънчеви очила

слънчеви очила,

Снимка: iStock

Когато подготвяте пролетен капсулен гардероб, помислете за инвестиране в няколко артикула, които ще имате за години напред. Слънчевите очила са шикозен аксесоар, който може незабавно да вдигне външния вид.

Модерни пантофки

пантофки istock

Снимка: iStock

Не е нужно да преоткривате гардероба си всеки сезон. Капсулният гардероб улеснява прехода към вашия стил с дрехи, които могат да се носят независимо дали е топло или студено навън. Класическите обувки, като пантофки или Мери Джейн, може да ги носите както през пролетта, така и през лятото. Избирането на по-ярки цветове е ключово за топлото време, като може да ги съчетаете с по-тъмни дрехи, ако това е вашият стил.

Бяла тениска

пола, раирана

Снимка: iStock

Бялата тениска е страхотна основа, от която да градите стила си. Оформете я под кожен блейзър и завършете визията с любимия си чифт дънки, осигурявайки си перфектна комбинация от небрежност и стил.

Ежедневни дънки

бели дънки,

Снимка: Getty Images

Дънките са типични за създаването на капсулен гардероб за всеки сезон. Всеки има нужда от няколко чифта обикновени панталони, за които знаете, че стоят точно. Повечето от нас сме виновни, че имаме неща в гардероба си, които вече не носим, така че тази пролет стеснете колекцията си от деним до стилове, които наистина ще облечете отново. Ако все пак мислите да се разделите с някоя дреха, помислете дали да не я подарите на приятел, или пък да я дарите. Докато правите пролетно почистване, помислете дали да не опитате нов стил – дънките с прави крачоли се завръщат и може да изглеждат страшни в началото, но всъщност са забавни и лесни за оформяне.

Лека жилетка

жилетка Getty

Снимка: Getty Images

Леката жилетка може лесно и практически да съчетае всяка визия, а този сезон виждаме деликатни парчета с дантелени или мрежести детайли. Плетивото винаги е страхотно допълнение към тоалета, особено през пролетта, когато не знаете какво ви е подготвило времето навън. Може да го прехвърлите през рамене, когато стане твърде топло навън, след което да го облечете, ако слънцето се скрие. Тъй като времето се променя от студени сутрини към топли вечери, важно е да инвестирате в пролетните си дрехи.

Пролетна мода – свежи тенденции, достойни за снимки в Instagram

Първа пролет – четирите най-добри модни тенденции за сезона

Пролетна мода – 7 тенденции, които ще подобрят стила ви

Чанта през рамо

плетена чанта

Снимка: iStock

Добавянето на тъкана текстура или текстура от рафия е чудесен начин да сигнализирате за идването на пролетта. Рафията се превърна в основен продукт за пролетта и лятото и марките я включват в чанти, обувки, аксесоари и др. Оформете чантата си с огромен блейзър и дънки в цвят екрю за шикозна пролетна визия.

Колан

бохо колан,

Снимка: iStock

Тенденциите за колани идват и си отиват, но сдържаният тънък стил е вечен. Коланите не само са функционален аксесоар, но имат силата да променят изцяло визията. Може да го наслоите добре върху рокля или чифт дънки. Ако имате малка бяла рокля в гардероба си, която се нуждае от леко разнообразие, може да я промените за пролетта с този елегантен аксесоар.

Миди пола

миди пола

Снимка: Getty Images

Въпреки че миниполите са на мода през по-топлите месеци, няма нищо по-добро от една миди пола през пролетта. Можете да я съчетаете с високи ботуши или да я носите с чифт сандали и бяла тениска за страхотен минималистичен външен вид.

Бели маратонки

бели маратонки

Снимка: iStock

Белите маратонки предлагат гъвкавост на гардероба ви и веднага могат да подобрят настроението. Те са чудесно средство да добавите малко спортна нотка към пролетния си външен вид.

За още съвети за постигане на желания стил последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари