IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Денимът на Calvin Klein – класиката, която никога не омръзва

19 април 2024 12 30

Годините и тенденциите се променят, но моделът остава константа

Снимка: Calvin Klein

Снимка: Calvin Klein

Кратка история на модата – денимът на Calvin Klein. 

Това би било достатъчно за всеки моден ентусиаст, който е добре запознат с развитието на модния бизнес и тенденциите, които постоянно ни заливат. Независимо от това, което в момента е на мода, едно нещо винаги остава непроменено – елегантността и стилът на дънките на Calvin Klein. Марка, която е доказала във времето, че не се подчинява на теченията, а създава свои собствени. Прекрачва граници, излиза извън рамките на познатото и не се страхува да експериментира и да рискува. Рискове, които са се увенчали с успех и са превърнали един, на пръв поглед, обикновен артикул в нещо незаменимо в гардеробите ни.

Когато говорим за дънки, сигурно не обръщате много внимание на марката и моделите. Но всъщност дрехата заслужава особено внимание, защото тя дефинира не само стила, но и фигурата ни. Прекалената натруфеност и излишните детайли могат тотално да обезличат визията ни, докато един изчистен и модерен модел ще се превърне в основа на облеклото, която ще си заслужи комплименти от останалите.

Деним СК

Снимка: Calvin Klein

Точно такава важна и неделима основа е денимът на Calvin Klein. Марката се е превърнала в синоним на познатата ни материя и през годините винаги се свързва със създаването на нещо различно, но в същото време непроменено. Това, което винаги остава константа в моделите на CK, е елегантността, стилът и опростеността. Изчистените дизайни тук доказват на целия свят, че всъщност обикновеното може да бъде уникално и много по-желано и незаменимо от всичко друго.

Calvin Klein е марката, която е един от първите пионери в изцяло нова категория деним – дизайнерските дънки. Първият тесен модел, описващ идеално тялото, се появява през далечната 1978 година по време на тестова фотосесия с моделка Пати Хенсън. Чарлз Трейси, тогавашният фотограф на модната къща, запечатва изображението, което по-късно се превръща в първия билборд на Calvin Klein за реклама на дънки. Благодарение на популярността си, рекламата остава на едно и също място в продължение на две години.

Деним СК

Снимка: Calvin Klein

Така започва историята на денима на Calvin Klein, която продължава и до днес. В популярния дизайн са се снимали модели като Брук Шийлдс, Кендъл Дженър, Кейт Мос, Майкъл Б. Джордан и много други. Да, имената са впечатляващи, но това, което хваща окото на феновете, е самият деним, който е много по-различен от всичко останало, предлагано на пазара. Въпреки че печели прозвището си „дизайнерски дънки“, дрехата всъщност по нищо не излъчва онази помпозност, която очаквате да е обвързана с определението. Вместо това получавате изчистен модел, който може да носите с абсолютно всичко в гардероба си, включително с обикновена бяла тениска.

От Calvin Klein сякаш имат ясновидски способности и успяват да предрекат, че през 2020-те години, много след първия им деним модел, ще се зароди т. нар. течение „тих лукс“, включващо именно дизайнерски дрехи, които обаче са „прикрити“ като обикновени. Тук говорим за артикули без огромните лога, масивните щампи и мотивационните надписи, които може да забележите от километри. Става въпрос за дрехи, които създават комфорт и елегантност, но в същото време не се натрапват в очите на другите с излишни детайли. Техният стил говори сам за себе си.

Деним СК

Снимка: Calvin Klein

Дънките на Calvin Klein с минималистичен дизайн се превръщат в мигновен моден хит и постигат огромен успех както сред клиентите, така и сред модните критици и известните личности. Освен по модни кампании, денимът на марката присъства и в ежедневните тоалети на любимите ни звезди, включително Кейт Мос, Марк Уолбърг, Брук Шийлдс и много други.

Но ако си мислите, че дънките са единственият коз на Calvin Klein, жестоко се лъжете. След огромния успех през 1970 година, марката постепенно намира своята златна среда, а именно дрехите от деним. Така се създава една машина за дънкови дизайни, които нямат аналог в модната индустрия. От якета до поли, къси панталонки и дори рокли – денимът се превръща в основна част от портфолиото на къщата.

Деним СК

Снимка: Calvin Klein

В тазгодишната пролетна колекция на Calvin Klein отново акцент е денимът. С това марката показва, че не изневерява на себе си и продължава да следва традициите, поставени преди повече от 40 години. Класика, доказала се във времето и неподвластна на променящите се модни тенденции. Стил, който не омръзва. Дизайн, подходящ за всеки по всяко време и навсякъде. С разнообразие, което надвишава далеч познатите ни сини дънки, от Calvin Klein доказват, че напълно заслужават да бъдат определяни като едни от лидерите в деним индустрията.

Колекцията на Calvin Klein за сезон пролет 2024 е налична в магазините на Calvin Klein Jeans в Serdika Center и Paradise Center.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари