IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – популярни цветове за сезона

19 март 2024 08 30

Как да боядисате косата си, за да сте в крак с модата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Нарцисите са в супермаркетите, вечерите най-накрая стават по-дълги и март е тук, което означава, че пролетта е точно зад ъгъла. Не можем да отречем, че чакаме това време от годината с огромно нетърпение, особено когато става дума за новите тенденции в красотата. Пролетта бележи нулиране на нашите гардероби, а с настъпването на Седмиците на модата и разпъването на червените килими започваме да виждаме много вдъхновение за нови прически както от подиума, така и от Холивуд. 

Според фризьори, тази година ще виждаме много по-богати, луксозни и бляскави цветове, излъчващи изтънченост и жизненост. Пролетта ще предлага повече стилове и нюанси, които осигуряват увереност и блясък на носещия ги с истинско усещане за топлина и радост. Сезонът на цъфтящите цветя и следобедното слънце носи със себе си повече енергия и желание за социални излизания, които изискват от нас да изглеждаме добре и да вървим с високо вдигната глава. А какво по-надъхващо и повдигащо самочувствието от една прекрасна и нова прическа?

Пролетни прически – популярни цветове за сезона

Ягодова кола

Ако обикновено сменяте червеното си вино с розе през пролетта, може би е добре да опитате да направите същото и с цвета на косата си. Този ярък, светлорозов нюанс в момента е на върха на тенденциите благодарение на Меган Фокс и фризьора ѝ Димитрис Джанетос. Важно е да ви предупредим, че ще трябва да изрусите цялата си коса, за да получите този пастелнорозов нюанс, което не е особено нежен процес за кичурите ви. Така че е добре да поговорите с вашия фризьор, с когото да обсъдите потенциални лечения, с които да защитите косата от начупване и изтощение. 

Еспресо

Тъмнокафявото за пролетта изглежда като неочакван избор и точно затова е на мода тази година. Но ако искате да го направите малко по-меко, помолете фризьора си за бебешки кичури около лицето, за да разчупите малко тъмнината. Уверете се, че се миете с шампоан без сулфати за боядисана коса, тъй като този наситен цвят може да избледнее при прекомерно измиване или топлинно оформяне. А ако искате да запазите косата си тъмна и жизнена, нанасяйте гланц за коса в наситенокафяв цвят веднъж месечно. 

Маслена блондинка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

При блондинките тази пролет се прогнозира огромен преход от платинени и ледени тонове към по-маслени, топли цветове. Джиджи Хадид вече изпробва тенденцията, показвайки как очите ви могат да изпъкнат на фона на по-светлата коса. 

Кафяв балеаж

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jesus Guerrero (@jesushair)

Независимо от тенденциите, всяка дама иска малко по-светла и лека коса за пролетта. Ако вече имате тъмни кичури и искате да добавите яркост към краищата си, опитайте балеаж в по-светъл кафяв нюанс. Това е фино решение, което предлага слънчев блясък към косата няколко месеца преди официалното навлизане в лятото. 

Най-добрите прически за дълга коса са всичко друго, но не и скучни

Трикове за по-плътна коса – прическата, която да си направите

Златна блондинка

По-дълбоко и по-наситено от меднорусото, златистото ще бъде една от най-големите тенденции тази пролет. Външният вид е рус със среден тон и малко по-топла основа. Може да го постигнете у дома със златисто-рус гланц или пък да помолите вашия фризьор да добави руси кичури и златист тоник, за да озарите малко косата си. 

Неутрални кичури

Русите кичури за пролетта са класика с причина, но през тази година ще ги виждаме в малко по-пясъчен тон. След като вашият фризьор приключи с изрусяването, помолете го да приготви неутрален тоник, за да ви остави този по-плажен цвят. Или пък опитайте да намалите топлината у дома с неутрализиращ лилав балсам. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари