IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 дизайнерски тайни, които да знаете преди обзавеждането на дома

9 април 2024 08 30

Помнете, че удобството винаги е по-важно от модата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма по-хубаво чувство от закупуването или нанасянето в първото ви собствено жилище. Уединението и независимостта, които усещате още с преминаването на прага не могат да се сравнят с нищо. Това е крачка към зрелия живот, в който сте готови да посрещате предизвикателствата сами или със сродната си душа.

Домът е мястото, където давате началото на собственото си семейство, може да измислите идея за нов бизнес и да избягате от натовареното ежедневие, потапяйки се в собствените си идилия и уют. Но докато тези емоции се постигнат, първо трябва да се премине през не чак толкова приятния и спокоен период на обзавеждане.

В социалните мрежи има множество предложения за стилно и модерно обзавеждане, които обаче невинаги пасват на вашия вкус или пространство. Затова е важно да се фокусирате върху важните, а не модерните неща. Забравете за тенденциите и това, което другите правят. Поставете вашите изисквания, интереси, желания и стил на първо място, за да сте сигурни, че ще създадете дом, в който ще искате да се приберете.

Независимо дали ще започнете да живеете сами за първи път, или търсите начин да освежите дома си, има няколко дизайнерски тайни, които да знаете, преди да направите първата крачка.

5 дизайнерски тайни, които да знаете преди обзавеждането на дома

1. Естетиката е важна, но комфортът е приоритет

Нищо в дома ви не е от голяма полза за вас, ако не можете да му се наслаждавате удобно. Разбира се, този прекрасен, но напълно непрактичен модерен и футуристичен стол може да изглежда добре за снимки или забавление, но когато дойде време да си вдигнете краката и да се отпуснете след работа, няма да можете да го направите.

нов дом,

Снимка: iStock

Комфортът е наистина ключов, особено що се отнася до мебелите. Така че, ако се разкъсвате между комфорт и естетика, изберете първия вариант. Запомнете – винаги можете да внесете аксесоари, като декоративни възглавници, одеяла, цветя, книги, масички за кафе и т. н., за да направите стаята да изглежда по-хубава.

2. Фокусирайте се само върху едно нещо

Тук старата поговорка „Рим не е построен за един ден“ важи с пълна сила. Истината е, че повечето от нас нямат достатъчно средства, за да обзаведат дома си за 24 часа. Но това, което можем да направим, е да се съсредоточим върху извършването на едно нещо наведнъж. Ако вашият хол се нуждае от ремонт, започнете с пребоядисване на стените или поставяне на нови тапети. Оттам нататък можете да започнете да обикаляте за нов диван, да окачите ново изкуство на стената и т. н. Като се фокусирате върху едно нещо наведнъж, можете по-добре да приоритизирате и да оживите визията, без да унищожавате банковата си сметка.

3. Пазарувайте стратегически

хаос, у

Снимка: iStock

Разбирам колко изкушаващо може да бъде да купите всеки предмет за домашен декор, който видите в TikTok или Instagram, но нека ви кажа – не си струва. Същото може да се каже и за онези импулсивни покупки, които се убеждавате, че трябва да имате. Ненужните или „пълнежни“ предмети само ще причинят безпорядък в дома ви, което е последното нещо, което искате. Вместо това спестете за тези инвестиционни части, от които наистина се нуждаете, или имайте предвид определено място, преди да купите този артикул.

4. Пуснете повече светлина

Не може да се отрече, че тъмните и мрачни цветове понякога създават настроение, но прекаляването с тях може лесно да помрачи настроението ви и да направи пространството ви да изглежда малко и тясно. Въпреки че не е нужно изцяло да се качвате на борда на минималистичния влак, изпълването на вашето пространство с малко светли, ефирни цветове ще направи стаята да се чувства по-голяма и ще приповдигне настроението. Аз съм голям почитател на светлите цветове, като кремавобяло, светлобежово или розово, които създават пространство и привлекателност. Също така може изберете мебели или аксесоари в ярки цветове, за да вдъхнете живот на вашия дом.

7 съвета за декориране на дома за незабавно подобряване на психичното здраве

Как да обзаведете дома си според вашата зодия?

5. Не се страхувайте да обединявате стилове

дом, обзавеждане

Снимка: iStock

Както в случая с всички видове себеизразяване, няма строги правила, когато става въпрос за интериорен дизайн. Вероятно си мислите, че трябва да намерите един стил и да се придържате към него за цялата къща, но не е така. Комбинацията от стилове може да бъде още по-добро решение. Смесването на неща, които обичате, е идеалният начин да покажете индивидуалността си.

За още идеи за домашен уют и спокойствие последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари