IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест начина да освежите банята си

15 април 2024 10 40

Пролетта е време за малки и големи ремонти

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта дойде, а с нея идва времето не само на голямото почистване, но и на няколко малки и големи ремонта за освежаване на дома. По-топлото време ни вдъхва повече енергия и желание за работа, а какъв по-добър начин да започнем новия сезон с промяна? Ако досега е имало детайл у дома, който сте искали да промените, сега е времето.

Едно от местата, които винаги имат нужда от освежаване, е банята. Независимо че тя по дефиниция трябва да е най-чистото помещение в дома ви, всичко в нея се захабява с времето и започва да изглежда не чак толкова добре. За да превърнете моментите в банята в още по-хубави, е добре от време на време да освежавате пространството с няколко леки ремонта.

Докато пълното обновяване може да е мечтаният сценарий, може да нямате време или средства, за да реализирате тази мечта. Не се притеснявайте обаче – има лесни решения, които могат да променят банята ви, дори да живеете под наем. Само една или две от тези промени могат да имат значително въздействие върху цялото пространство и настроението ви.

Ето няколко (сравнително) лесни начина да освежите пространството на вашата баня

Боядисайте стените и шкафовете

Един нов слой боя върху стените може да направи голяма разлика. Независимо дали е смело тъмносиньо, изискан маслинен нюанс или просто бяло освежаване, това може да промени настроението и усещането на цялото пространство. Най-хубавото е, че това е задача, която много от нас могат да направят и сами.

баня, шкафове

Снимка: iStock

Помислете и дали не е време да боядисате шкафовете за баня, ако са направени от дърво или дървен фурнир. Имайте предвид, че това изисква допълнителни стъпки, включително шлайфане и грундиране. Въпреки това, този вариант все още ще ви излезе по-евтин от подмяната на цялата баня.

Отървете се от стари шкафове

Ако нямате представа кога е монтиран даден шкаф и кога за последно сте го отваряли, може би е време за промяна. Едно подобно старо допълнение може да накара банята ви да изглежда захабена и мръсна. Въпреки това, все още може да се нуждаете от допълнителен шкаф, така че намерете такъв, който по-добре отговаря на вашия стил. Ако нямате нужда от място за съхранение, заменете шкафа с шикозно огледало.

Променете хардуера

Хардуерът на банята включва артикули като държачи за хавлии, кукички за баня, държачи за тоалетна хартия и други. Те се използват повече като неща за съхранение на общи допълнения, а не на лични вещи като сапун и четка за зъби.

баня, кърпи

Снимка: iStock

Старият хардуер обаче може да направи банята ви да изглежда захабена. Новият, като бронзов цвят или матово черно, може да направи голяма разлика. Или ако предпочитате ретро стил, можете да намерите уникални предложения в антикварни магазини или битпазари.

Не забравяйте, че хардуерът не се ограничава само до държачи и закачалки. Може да помислите за смяна на вашите кранове. Дори да сте под наем, може да направите тази промяна, стига това да е в съгласие с желанията на хазяина.

Хотелски бани, в които ще се влюбим

Ултрамодерен дизайн: Последният писък в баните

Включете тапет

В наши дни тапетите са по-популярни от всякога и могат драстично да обновят банята без никакви други промени. Всъщност тапетите са често срещан избор за бани в модерния интериорен дизайн, защото това е лесен начин да направите голямо въздействие в малко пространство. Така че, давайте напред и покрийте тези скучни стени с нещо, което крещи вашия стил, независимо дали това е фин модел или смел, флорален принт.

Сложете нова завеса

Завесите за душ са основен фокус, особено в малки бани. Нова завеса за душ може да направи голяма разлика. Вариантите са безкрайни. Изберете нещо цветно или помислете за плътна, текстурирана завеса за по-минималистична естетика. Не забравяйте нова подплата и куки, за да завършите външния вид.

Разместете декора

Ако пълният ремонт не пасва във вашите планове, помислете за промяна на по-малки елементи за декорация на баня. Вземете нови кърпи. Кажете сбогом на този стар комплект за баня и започнете начисто с нова поставка за четка за зъби и кофа за боклук. Поставете декоративна свещ върху тоалетната (дори и да не планирате да я запалите).

баня, декор,

Снимка: iStock

Украсете стените с няколко нови щампи. Тези нови декорации и аксесоари могат да отклонят погледа от по-малко желаните атрибути на пространството.

За още идеи за домашен уют и спокойствие последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари