IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно-лятна свежест – най-популярните цветове за боядисване

9 април 2024 11 00

Започнете да планувате следващия си проект още сега

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта най-накрая пристигна, а лятото ще дойде, преди да се усетите. Ако обмисляте летен проект, никога не е твърде рано да започнете да планирате. Независимо дали добавяте цвят към спалня, тоалетна или всекидневна, опциите изглеждат безкрайни.

Искате ли да освежите дома си за предстоящия сезон? Не сте сигурни откъде да започнете? Ето ви няколко цвята, за които интериорните дизайнери прогнозират, че ще бъдат най-добрите за лято 2024.

Най-популярните цветове за лятно боядисване

Зелени

Зеленото е цветът на свежата трева и зелените растения. Така че е лесно да видите този цвят в тенденциите през по-топлите месеци. След няколко сезона на сребърни и златни нюанси, интериорният дизайнер Кейт Доусън казва, че зеленото най-накрая се е върнало в челните редици. Тя споделя, че красивите сиво-зелени цветове ще бъдат предпочитани за боядисване на всекидневни и спални, правейки помещението много по-просторно. Нюансите на зеленото печелят и още точки заради способността си да успокояват ума и да създават малко повече добро настроение.

Нюанси на оранжево

Доусън прогнозира, че цветът на годината на Pantone, прасковен мъх, ще продължи царуването си през по-слънчевите месеци. Това е страхотен избор за всички стилове на интериорен дизайн. Доусън казва, че го вижда все повече и повече – не само в цветовете на боята, но и в килими, произведения на изкуството и тапети. Така че определено смята, че използването на прасковени цветове в светли или тъмни нюанси ще бъде на мода.

Ако не сте сигурни как да съчетаете прасковените цветове, Доусън съветва да ги комбинирате със сиво-зелени, за да създадете перфектната двойка за всяка стая.

Синьо

Ако нямате търпение да прекарвате време на плажа или пък да седите край басейна, то сините нюанси са вашият избор за следващия ви бояджийски проект. Тези цветове предизвикват усещане за спокойствие и релакс, дори да се намирате далеч от топлата морска вода. По-наситените избори съчетават в себе си модерни и традиционни стилове, но същевременно поддържат ведра атмосфера. Живите нюанси, които ще виждаме през цялата година, могат да добавят енергия и индивидуалност към пространството, особено когато се използват като акценти или в малки дози.

8 дизайнерски грешки, които не осъзнавате, че правите

Скандинавски фолклор – новата тенденция в интериорния дизайн

10 трика за обзавеждане във всяка стая

Тъмни нюанси

Тъмните цветове са популярни от известно време и тази тенденция не изглежда да си отива, когато температурите се покачат. Те са идеални за създаване на текстурирани, елегантни стени. Топлите кафяви нюанси определено ще бъдат централна тема през следващите месеци, особено ако се опитвате да превърнете пространството си в топъл пашкул, който създава удобство и уют.

За още идеи за домашен уют и спокойствие последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари