IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Коя е любимата ви невинна лъжа, която изричате пред близките си

9 април 2024 17 30

Често тя е продиктувана от самозаблуда

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нека си признаем – всички лъжем от време на време. И не говорим за сериозни лъжи, които могат да създадат проблеми на другите. Говорим за бели, ежедневни лъжи, които понякога улесняват живота ни. Това са лъжите, които дори не подозирате, че казвате в по-голямата част от случаите, защото те са станали част от вашата личност и ги изричате, без да се замисляте.

А ето и кои са тези ваши любими бели лъжи, според вашия зодиакален знак

Овен: „Всичко е супер!“

Най-честата лъжа, която Овните казват е, че са добре, дори когато не са. Хората от този знак мразят да показват уязвимост, а искат винаги да изглеждат силни, бодри и целеустремени. Ако принадлежите към тази зодия, вероятно потискате лошите си емоции и/или отказвате да признаете, че се чувствате зле дори пред себе си, камо ли пред другите. Не забравяйте, че няма нищо лошо в това да имате лош ден от време на време. Не е нужно да носите маска на щастие всеки ден.

Телец: „Прекалено съм зает тези дни!“

Имате нужда от лично пространство и малко време насаме, за да презаредите батериите. За съжаление близките ви трудно разбират това и често се чувстват изоставени или емоционално пренебрегнати, когато им кажете, че имате нужда от време за себе си. И така постепенно вие научавате, че е по-добре да кажете, че имате някаква измислена работа или задължение, отколкото да обяснявате, че не сте в настроение за срещи. И в това няма нищо лошо – в края на краищата вие просто се опитвате да не нараните другите.

Близнаци: „Обещавам, ще ти се обадя!“

През повечето време Близнаците буквално не знаят накъде са се запътили. Те са в постоянно преследване на нови преживявания и приключения. Освен това не обичат да дават обещания, защото не знаят дали ще успеят да ги спазят заради забързания си начин на живот. Ето защо най-честата лъжа на Близнаците е, че ще се свържат с вас възможно най-скоро. Няма да го направят, така че не ги чакайте. Това не означава, че те са лоши приятели – това е просто част от тяхната личност.

Рак: „Нямам проблем с това!“

Известно е, че Ракът е един от най-емоционалните знаци на целия зодиак. И той прекрасно си го осъзнава. Ако принадлежите към тази зодия, понякога дори се чувствате неудобно от факта, че всяко малко нещо може да докосне сърцето ви. Така че сте склонни да лъжете хората, че всичко е наред с вас, дори когато се чувствате зле по някаква причина. Но вашите емоции не са нещо, от което да се срамувате. Имате право да бъдете по-докачливи и никой не трябва да ви съди за това.

Лъв: „Не ми пука особено!“

За тази зодия гордостта и егото са едно от най-важните неща на света. Така че, когато някой им навреди, обиди ги или дори ги унижи, те няма да го признаят, защото няма да искат да покажат слабост. Лъвът ще предпочете да се държи така, сякаш нищо не го притеснява, дори когато сърцето му се разкъсва на парчета. И той ще го направи най-вече, за да се защити.

Дева: „Ще го преглътна!“

Девата е един от най-големите манипулатори от всички зодии. Всичко трябва да се случва по техния начин и те не са готови на компромиси или да се откажат от нещо, докато събитията не се развият така, както са си ги представяли. Така че, когато една Дева каже, че ще приеме/преглътне нещо или че няма да направи голям проблем или да повдигне въпрос защо нещата не са се случили по нейния начин – тя лъже и си го осъзнава много добре.

Везни: „Ще запазя тайната ти!“

Везните не са надеждни хора, които могат да пазят тайни. Не ни разбирайте погрешно – те не разкриват тайните на другите умишлено, нарочно или с намерението да наранят този, който им се е доверил. Просто имат нужда да споделят всичко, което знаят с някой свой близък и когато го направят, имат чувството, че се отървават от товар или тегло, без да мислят за последствията.

Скорпион: „Прощавам ти!“

Независимо дали това е ваш недостатък или добро качество, истината е, че ако сте Скорпион, вие няма как да не сте отмъстителен човек. Трудно прощавате на онези, които са ви причинили зло, дори когато искате да го направите с цялото си сърце. Следователно, когато твърдите, че сте простили на някого, вероятно не сте го направили. Вместо това ще таите злоба дълго време и ще потърсите начин за отмъщение рано или късно.

Стрелец: „Ще го направя веднага.“

Стрелецът обича да обещава, че ще свърши нещо веднага или че ще свърши всичките си задължения преди крайния срок, но по-скоро лъже, че ще го направи. Вместо това той оставя всичко за последния момент. Това просто е неговият стил на работа. Той обича да действа под напрежение като липсата на време го мотивира още повече.

Козирог: „Уверен съм.“

Всички изпитваме известна несигурност в силите си и Козирогът не е изключение. Но разликата между тази и всички останали зодии е, че Козирозите рядко си признават това. Ако принадлежите към този знак, винаги ще се държите така, сякаш сте най-самоувереният човек, дори когато това е далеч от истината. Не е нужно да го правите! По-добре си признайте, че изпитвате своите несигурности или че не сте компетентни по даден въпрос, отколкото да се преструвате!

Водолей: „Майтапя се.“

Вашият сарказъм е начинът ви да се справяте с живота. Но зад вашите шеги и ирония често има много истина. Когато кажете на някого, че се майтапите, вие по-скоро го лъжете или още по-точно – казвате му истината, но завоалирано. Понякога осъзнавате, че сте казали някои неща, които вероятно не е трябвало, така че се опитвате да замажете положението, с оправданието, че просто сте се шегували.

Риби: „Аз съм невинен!“

Ако принадлежите към тази зодия, най-големият ви проблем е, че рядко поемате отговорност за думите и действията си. Вместо това често обвинявате другите за всичко, което се е объркало и се опитвате да играете ролята на жертва, без дори да го осъзнавате. Няма смисъл винаги да се оправдавате и да философствате в своя защита. Поне от време на време поемайте част от отговорността за нещата, които се случват в живота ви!

За още новини от света на зодиите и астрологията последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари