IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30 години „Криминале“ – Ума Търман и Джон Траволта се събраха на червения килим

19 април 2024 14 30

Отдаде се почит на Брус Уилис, а Траволта взе със себе си и дъщеря си Ела

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Феновете на „Криминале“ получиха специален подарък точно преди уикенда – събиране на цялата банда по случай важна годишнина.

Джон Траволта, Ума Търман, Самюел Л. Джаксън и Харви Кайтел стъпиха заедно на червения килим на ежегодния филмов фестивал TCM Classic на 18 април в Холивуд, за да отпразнуват 30 години от премиерата на общия си филм. Групата позира заедно за серия от снимки, празнувайки един от най-големите хитове в киното, сътворен от невероятния Куентин Тарантино. Сред другите звезди, присъстващи на събитието, бяха Розана Аркет, Фил ЛаМар, Джулия Суини, Франк Уейли и Ерик Столтц. 

Ума Търман,

Самюел Л. Джаксън, Ума Търман, Джон Траволта и Хенри Кайтел. Снимка: Getty Images

„Криминале“ бележи дебюта на Тарантино в голямото кино, след което режисьорът пуска на голям екран „Глутница кучета“, в който също си партнира с Кайтел.

Филмът с Търман и Траволта проследява три сюжетни линии с участието на престъпници в Лос Анджелис, които се пресичат една в друга. 70-годишният в момента Траволта и 75-годишният Джаксън влизат в ролите на двама насилници, работещи за мафиотския бос Марселъс Уолъс (Винг Реймс). Ума Търман изпълнява ролята на съпругата на Марсел, Миа. 

Другите сюжетни линии в „Криминале“ се въртят около бившия боксьор Бът Колидж, героят на Брус Уилис, който се опитва да избяга от Марселъс. Тим Рот и Аманда Плъмър пък играят двойка на екрана, планираща да обере ресторант, докато Джаксън и Траволта хапват в него.

Тарантино печели „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий. Траволта, Джаксън и Труман получават номинации за актьорската си игра, а филмът попада общо в седем категории на Академията.

„По това време знаехме, че сме на снимачната площадка, репетираме, работим с прекрасен режисьор, но не знаехме колко голям хит правим“, казва Розана Аркет пред списание People за снимачния процес. Тя влиза в ролята на Джоди, съпругата на наркопласьора Ланс (Ерик Столтц).

Аркет смята, че „Криминале“ е издържал на теста на времето и все още има публика, която му се радва. По думите ѝ, новите фенове на филма се дължат на фантастичния сценарий, който е написал Тарантино, както и невероятната игра на нейните колеги. Въпреки че не се е чувала с филмовия класик от дълго време, Аркет е категорична, че отново би работила под негово ръководство.

Розана Аркет

Снимка: Getty Images

Ерик Столтц сподели подобни мили думи за Тарантино, казвайки че той е създал уникална смесица от жанрове, която е изненадала хората. „Филмът беше единствен по рода си“, допълва актьорът. Казва, че също не поддържа връзка с Куентин, но би искал да работи с него, защото е един от най-забавните хора на снимачната площадка.

Един от най-големите липсващи на червения килим в Лос Анджелис беше Брус Уилис. Поради диагностицирането му с деменция, актьорът стои далеч от публичното пространство, но бе представен от съпругата му Ема Хеминг и една от дъщерите му – 30-годишната Талула, която споделя с бившата си Деми Мур. Двете дами позираха заедно, леко контрастирайки в начина си на обличане.

Ема Хеминг

Снимка: Getty Images

Ема носеше елегантен костюм от Dior с бяла сатенена блуза и черни токчета. От своя страна, Талула избра малко по-ежедневен стил, обличайки скъсани дънки, черен блейзър и жълта графична тениска. Тя допълни визията с шапка с козирка, на която бе изписано „Брус“ в чест на баща ѝ. 

Талула обаче не беше единствената звездна дъщеря на червения килим. Джон Траволта пристигна с 24-годишната Ела, която споделя с покойната си съпруга Кели Престън.

Баща и дъщеря стъпиха под ръка на червения килим. Джон носеше тъмносини дънки и бяла риза, чиято яка се подаваше изпод черния му пуловер. Той комбинира всичко това с черен блейзър и черни обувки. Ела, от друга страна, избра миди рокля, включваща живи червени и зелени абстрактни флорални шарки. Тя оформи късата си коса на вълни и носеше естествен грим. Също така допълни визията с черни обувки на висок ток.

Джон Траволта,

Снимка: Getty Images

Ела се ражда през април 2000 година в семейството на Джон Траволта и Кели Престън. Момичето губи майка си през юли 2020 година, след като тя умира от рак на гърдата. След като Траволта остава единствен родител на Ела, връзката между двамата се засилва.

„Тя е самостоятелен човек. Тя е грациозна, щедра, мила и великолепна. Не знам как са се появили тези качества и не си приписвам никакви заслуги, освен че просто я обожавам“, каза актьорът за дъщеря си през 2019 година.

Траволта и Престън също така са родители на 13-годишния Бенджамин. Те имаха и още един син, Джет, който умира през януари 2009 година на 16 години.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари