IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владислав Радославов – вдъхновението, от което имахме нужда

25 април 2024 08 30

Журналистът от Bulgaria ON AIR всеки ден доказва, че доброто съществува

Владислав Радославов – вдъхновението, от което имахме нужда

„Бъди промяната, която искаш да виждаш в света“. 

Тези думи на Махатма Ганди напълно олицетворяват образа на Владислав Радославов. Журналистът от Bulgaria ON AIR всеки ден ни доказва, че доброто съществува и е само на една ръка разстояние. Влади е познат на спортната публика като водещ на „Спортът ON AIR“, но името му нашумява още повече в социалната мрежа TikTok, когато той започва своята поредица „Точно с Влади“.

Първоначално всичко започва като серия от забавни клипчета, в които случайни минувачи са предизвикани да покажат спортните си умения. Който успее да се справи с предизвикателството, печели определена сума от Влади. Постепенно харизматичният водещ включва и личните истории на хората, като се среща с обещаващи музиканти, доказали се таланти и дори шампиони в различни области. В същото време Влади попада и на хора, нуждаещи се от помощ, които не може да подмине с лека ръка.

Влади 4

Владислав Радославов

И така „Точно с Влади“ се превръща от спортна поредица в благотворителна инициатива. Набирайки все повече популярност в социалните мрежи, водещият успява да привлече към каузата си много хора, които да даряват символични суми, отиващи в подкрепа на уязвими и нуждаещи се хора. За да докаже, че всичко е истинско и доброто наистина съществува, Влади заснема всяко свое дарение, показвайки и искрената реакция на хората.

Видеата му стават още по-голям хит в TikTok, с което се доказва, че социалните мрежи всъщност могат да бъдат използвани и за разпространение на положителни съобщения. Източник на вдъхновение за младите. Онлайн училище по съпричастност и емпатия. Начин да се замислим, че хората, които подминаваме ежедневно, всъщност имат нужда от нашата подкрепа. А Влади пък се превърна в прекрасния учител – млад, харизматичен и състрадателен. Човек, който успява да съчетае любовта към спорта с тази към хората. Инфлуенсър, подканящ потребителите не към закупуване на нови козметични продукти или хапчета за отслабване, а към доброто. Към правенето на малки жестове, които за отсрещния човек означават много.

Как Владислав Радославов се вдъхновява да помага на хората в нужда? Къде спортът среща благотворителността? И как хората могат да бъдат по-добри и да повярват, че доброто наистина съществува? Отговорите ни ги дава самият Влади в следващото интервю.

Как от забавния Влади, който раздаваше пари срещу умения с топка, се превърна в човека, който трогва цяла България с постъпките си?

Първо искам да Ви благодаря за думите. Всичко се случи постепенно, следвах сърцето си, както винаги съм правил. Срещите с хора, които истински се радваха и благодаряха за помощта, ме вдъхновиха да насоча усилията си най-вече към онези, които най-много се нуждаят от подкрепа. Щастлив съм, че имам възможността да помагам, а покрай мен и благородни хора и както винаги се стремя да бъда полезен и съпричастен.

Какво е необходимо на хората да повярват в доброто и да започнат да помагат на другите около себе си?

Считам, че всяко човешко същество носи в себе си потенциала за доброто. При някои хора тази доброта е на повърхността – те естествено се стремят да помагат и проявяват доброта към околните. За други обаче добротата е по-скрита, по-дълбока, и при тях може да изисква по-голямо подтикване, за да проявят своята съпричастност и готовност да помагат на другите. Вярвам, че с правилните подбуди и стимули всеки може да се превърне в добър човек.

Смяташ ли, че социалните мрежи могат да бъдат място за вдъхновения за по-добро, като теб, а не просто платформи за материално съревнование?

Влади 3

Да, вярвам, че социалните мрежи могат да бъдат източник на вдъхновение за по-добро. Ако повече се акцентира върху позитивните аспекти и насърчаването на доброто, те могат да играят ключова роля в подпомагането на необходимата обществена промяна и вдъхновяването на хората да действат за благото на другите.

Как журналистическата ти професия може да ти осигури още по-голяма платформа за развитие на благотворителната ти дейност?

И журналистиката, и социалните мрежи имат своята уникална сила. Журналистиката подробно разследва социални проблеми и разкрива истории, които могат да достигнат широка аудитория чрез традиционните медии. Социалните мрежи, от своя страна, позволяват на хората да споделят и обсъждат важни теми много бързо. Разбира се, че ако ги комбинираме правилно, те могат да работят заедно, в името на добрите каузи.

Откъде и кога се заражда любовта ти към спорта?

Влади 1

Любовта ми към спорта, и по-конкретно футбола, винаги е била част от моя живот. От ранна детска възраст съм навсякъде с топка в ръка. Моето семейство, и в частност моят баща, винаги са подхранвали връзката ми със спорта.

Каква е била мечтата на малкия Влади и успя ли да я постигнеш?

Не мога да кажа, че някога съм имал конкретна мечта. Винаги съм си поставял цели и съм намирал начин да ги изпълня. Щастлив съм, когато аз, моето семейство и близките ми хора сме здрави.

Имало ли е момент, в който си искал да помогнеш, но не си успял? Защо?

Влади 2

Не. До момента винаги съм намирал начин да помогна.

Коя е историята, която най-много те е трогнала досега?

Всички истории, които споделям, имат сантиментална стойност за мен. Неописуемо е чувството, когато отвориш сърцето и душата си за човека отсреща и усещаш болката или радостта му.

Как работата в Bulgaria ON AIR ти помага да развиваш вдъхновяващото си хоби?

Срещам голяма подкрепа от колегите, както от екипа ми в Спортът ON AIR, така и от останалия нюзрум. Вярвам, че до колкото повече хора стигне каузата, на толкова повече нуждаещи се ще можем да помогнем. Благодаря на колегите в Bulgaria ON AIR за това, че винаги дават трибуна и насърчават добрия пример.

В този ред на мисли: Каква е формулата за едно по-добро бъдеще, когато хората започват да си помагат един на друг?

Няма правилна формула. Смятам, че всяко едно добро дело неутрализира едно лошо такова. Хората трябва да сме по-задружни и да се подкрепяме колкото се може повече един друг.

Как първоначално се зароди идеята ти да правиш клипове за Tik-tok и очакваше ли подобна популярност?

Всичко се случи спонтанно. И в най-смелите ми очаквания не съм си и представял да имам тази популярност.

Известността помага или по-скоро вреди на човек?

Съвкупност от двете. Лично аз съм щастлив от популярността, която имам. Едновременно с това обаче осъзнавам каква огромна отговорност носи тя със себе си.

Какъв пример искаш да дадеш на младото поколение, което е основен потребител на социалните мрежи?

Да бъдат добри един към друг и да си подават ръка. Само когато сме обединени, можем да се справим с всяка трудност.

Спортът или благотворителността – кое е по-близо до сърцето ти?

Влади 5

Трудно ми е да направя такъв избор. В моето сърце те винаги вървят ръка за ръка.

Получавал ли си критики за благотворителната си дейност – че я използваш само за реклама или нещо подобно?

Не обръщам внимание на критиките. Пред собствената си съвест съм честен и зная, че всичко правя от сърце и душа. Щастлив съм, че повечето хора го забелязват.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари