IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Бекъм съди Марк Уолбърг за 18 милиона, той му отговори с гола снимка

25 април 2024 16 30

Бившият футболист се изправя срещу фитнес компанията на актьора

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Съдебният иск на Дейвид Бекъм от октомври 2022 година срещу фитнес компанията F45 на Марк Уолбърг за нарушаване на договор се появи отново тази седмица, след като адвокатите направиха административна промяна в документите. 

Бекъм съди F45 за общо 18,8 милиона долара за нарушаване на договор за промоционална сделка, сключена между двете страни през 2020 година. Делото, което беше преместено във федералния съд на Калифорния през май 2023 година, бе стартирано три години по-рано, когато бившата футболна звезда твърдеше, че не е получил обезщетение, което му се дължи за партньорство с фитнес студиото F45, което е съсобственост на Уолбърг. В иска се твърди, че с помощта на Бекъм компанията се е облагодетелствала заради връзките му по цял свят, като така е подобрила репутацията си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mamamia (@mamamiaaus)

На следващата година компанията стана публична с оценка близо три пъти по-висока от тази, която имаше две години по-рано. Но Бекъм твърди, че все още не са му изплатени 14,3 милиона долара обезщетение и има право на 4,5 милиона за декларативно обезщетение по договора си.

През юли 2022 година юридическото представителство на компанията на Бекъм, DBVL, изпрати известие за нарушаване на договора до F45, предоставяйки 30 дни за отстраняването на нарушението, но проблемът не беше разрешен до август. Два месеца по-късно делото бе заведено в съда.

Насрочена е дата за започване на процеса на 25 януари 2025 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F45 Training (@f45_training)

Всичко започва, когато Бекъм подава съдебен иск срещу компанията F45, която е съсобственост на Уолбърг. Актьорът купи 36% от нея през 2019 година.

Основана през 2013 година в Австралия, F45 предлага 45-минутни интензивни фитнес тренировки, допълнени с треньори във фитнеса. Има над 2000 студиа по целия свят. През 2017 година бившият играч от NFL Теръл Оуънс съди компанията за това, че не му е платила повече от 700 000 долара за промоционален видеоклип.

Правният екип на Бекъм твърди, че участието му в партньорство през 2020 година с F45 повишило обществения профил и доверие на компанията. Футболистът е категоричен, че е изпълнил своята част от сделката, но не е получил това, за което се е разбрал. Той твърди, че F45 не е успяла да изпълни своевременното прехвърляне на почти един милион в акции и че има допълнителни акции на стойност 5 милиона долара, които той никога не е получил. Също така твърди, че забавянето на прехвърлянето му е коствало над 9 милиона долара, тъй като цената на акциите е паднала.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F45 Training (@f45_training)

В своя отговор F45 оспори твърденията на Дейвид и пише, че жалбата му не посочва никакво жизнеспособно нарушение на договора. Отговорът е подаден на 16 февруари 2023 година в Калифорния, като компанията твърди, че не е знаела колко точно акции да издаде до датата, на която е станала публична. Адвокатите на F45 допълнително обясняват, че ако клиентите им са издали акциите в рамките на шестмесечния период, това би нарушило федералните закони за ценните книжа, тъй като акциите не могат да бъдат свободно прехвърляни, докато регистрацията им не влезе в сила.

Бекъм претендира за обезщетение на обща стойност 14,3 милиона долара, без лихвите. В иска се твърди, че F45 са договорно задължени да изплатят оставащия баланс от 4,5 милиона – общите средства за 2023, 2024 и 2025 – на DBVL също до 5 декември 2025 г., тъй като неговият договор му осигурява 1,5 милиона на година.

Бекъм също така иска обвиняемите да заплатят адвокатските му такси, придобити по делото.

F45 и Уолбърг поискаха делото да бъде прекратено преди това, но искането не беше удовлетворено.

И докато Марк Уолбърг запазва мълчание по случая, той реши да покаже мускули на фона на делото. Актьорът публикува видео в социалните мрежи, на което показва, че не забравя за тренировките, въпреки напрегнатото си ежедневие. Докато слънцето все още не е изгряло, Уолбърг се подготви за фитнес рутината си, започвайки с потапяне в ледена вана.

„Знаете кое време е“, каза той, след което погледна към часовника си и се потопи в ледената вода. Дали това е метафора, насочена към Бекъм, че той скоро може да пие една студена вода, ако загуби делото, или просто Уолбърг иска да промотира спортния си бранд 4am, който отбеляза в описанието, никой не знае. Но е ясно едно – Марк Уолбърг очевидно не е притеснен от съдебния процес, който започва следващата година.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари