IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болестта ѝ се влошава – Кристина Апългейт трябвало да носи памперси

25 април 2024 08 40

Актрисата разказва, че имунната ѝ система е доста слаба

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт продължава да говори открито за здравословното си състояние, след като преди три години беше диагностицирана с множествена склероза.

52-годишната актриса от „Женени с деца“ си спомни за момента, в който е трябвало да носи памперси, след като се е заразила с вирус от развалена салата. Тя разказа в детайли за преживяното в последния епизод от подкаста си MesSy, който води заедно с приятелката си Джейми-Лин Сиглър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MeSsy (@messypodcast)

В епизода Can I Be Honest? Апългейт обясни, че всичко започнало, след като се заразила с коронавирус от близък приятел, който не спазвал мерките за сигурност, отишъл на боулинг и се завърнал заразен у дома. Допълва, че това, което изглеждало като обикновен вирус в началото, се превърнало в дълъг ковид, който се прехвърлил върху нея. Така Апългейт започнала да развива инфекция в гърдите, където сърцето ѝ започнало да се държи ненормално и да прескача по някое време или пък да забързва ритъма си.

Актрисата си спомня, че не е можела да контролира тялото си, включително физиологичните нужди, както и че се чувствала ужасно замаяна през цялото време. „Бях много болна, не можех да ям, не можех да правя каквото и да е“, спомня си тя. След като си прави изследвания, Апългейт е била диагностицирана със саповирус, който е отговорен както за спорадични случаи, така и за случайни огнища на остър гастроентерит.

„Това е, когато поглъщате фекална материя на някой друг от вашата храна“, обяснява актрисата. Тя смята, че се е заразила с вируса от салата за вкъщи, поръчана от ресторант, който посещава от 15 години. Спомня си, че се събудила в три през нощта, усещайки че се е изпуснала. Казва, че дори не е усетила кога се е случило, но веднага е трябвало да смени чаршафите, което не било никак забавно, имайки предвид, че по същото време се борила с множествената склероза. 

За да си реши проблема и да започне да спи по-спокойно, Апългейт започнала да носи памперси. Отбеляза, че те не са нито „красиви“, нито „достъпни“, с което приятелката и ководеща се съгласи. Сиглър заяви, че памперсите за възрастни не могат да те накарат да се чувстваш секси или уверена, но е нещо, което трябва да носиш, защото тялото ти отказва да функционира правилно.

Холивуд в най-добрата си форма – бурни овации за борбената Кристина Апългейт

Кристина Апългейт се пенсионира на фона на заболяването си

Селма Блеър първа забелязала симптомите на множествена склероза при Кристина Апългейт

През март месец Сиглър и Апългейт споделиха малко повече за новия си подкаст. И двете са диагностицирани с множествена склероза, като Джейми-Лий получава присъдата през 2016 година. Именно болестта ги сближава още повече и те искат да отворят очите на повече хора към състоянието и да накарат повече учени да започнат да го изследват.

Казват, че не правят подкаста, за да споделят личните си преживявания, а по-скоро да разкажат за битката си с нещо трудно и как успяват да го преодолеят. „Никога не съм била по-нервна от сега... нервна не е точната дума, а по-скоро съм развълнувана от новия проект, в който вложих много, защото ме е грижа. Тук споделяме най-съкровените си моменти“, казва Сиглър.

Когато беше попитана какви са най-големите предизвикателства, пред които пациентите с множествена склероза се изправят, Кристина Апългейт сподели, че най-вероятно става дума за носенето на памперси, защото не можеш да стигнеш до тоалетната навреме.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари