IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Могат ли магнитните гривни наистина да помогнат?

17 октомври 2017 05 00

Те са метод на алтернативната медицина

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Магнитните гривни бяха често срещан аксесоар в близкото минало, който постепенно се позагуби. И макар от тази гледна точка да се приемат за демоде, не бива да подценяваме факта, че много хора ги носеха с лечебна цел. Дали наистина са ефективни?

Магнитната терапия е метод от алтернативната медицина, прилаган още по времето на фараоните. Навярно още древните египтяни са били запознати с нуждата от периодично прегрупиране на електромагнитните полета на тялото ни.

Именно балансирането на естественото електромагнитно биополе на човешкото тяло е основната цел при използване на магнитни гривни.

Счита се, че този процес оказва благоприятен ефект и физически, и психически. Поддържането на електромагнитното поле, естествено формирано около тялото ни, може да помогне за по-бързо отшумяване на хронични ставни и мускулни болки, за подобряване на концентрацията и менталното състояние, дори за контролиране на някои проблеми с кръвообращението или кръвотворните функции.

Повече по темата може да намерите на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари