IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за гримиране – как да адаптирате фон дьо тена към новия сезон

19 април 2024 10 50

Постигането на перфектна визия не е толкова трудно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъй като температурите се покачват и падат, кожата ни го усеща. За много хора преходът от зима към пролет изисква по-лека формула и нанасяне на фон дьо тен, тъй като плътните козметични продукти може да се окажат твърде тежки и да запушат порите. Междувременно, преходът от лято към есен и зима често изисква по-светъл фон дьо тен, за да подхожда по-добре на по-малко изложения на слънце тен.

Всичко това означава, че независимо от времето на годината, е полезно да знаете как да изсветлите фон дьо тена си, така че да не се налага непрекъснато да купувате нови продукти, преди дори да сте приключили с предишните. За щастие, гримьорите са готови да споделят своите тайни.

Как да адаптирате фон дьо тена към новия сезон

Създайте перфектния нюанс

Вместо да изпълвате шкафовете у дома с тонове различни формули и цветове на фон дьо тена, подходящи за всяко време на годината, знаменитият гримьор Натали Дрешър препоръчва да държите подръка три ключови нюанса по всяко време. Тя предлага да имате в запас цвят, който идеално пасва на естествената ви кожа, един, който е два нюанса по-светъл, и един, който е два нюанса по-тъмен. Така ще имате възможност да смесвате продуктите в съотношението, което смятате за подходящо.

Запасяването с три нюанса коректор също може да ви помогне да приспособите своя идеален нюанс на основата. За да направите сегашния си фон дьо тен по-светъл, го смесете с бял коректор. Ако имате тен или по-тъмна кожа, вземете коректор в три до четири нюанса по-светъл от цвета на кожата ви и комбинирайте с фон дьо тена, докато получите желания резултат.

фон дьо

Снимка: iStock

Известният гримьор Хосе Корела следва същата техника. Най-лесният начин за изсветляване на основата у дома, според него, е да добавите по-светъл нюанс на коректор. Обикновено той се използва под очите и е с два до три нюанса по-светъл, така че би трябвало да озари фон дьо тена. Просто добавете толкова коректор, колкото ви е необходим, докато не получите перфектния нюанс.

Когато използвате коректор за изсветляване на фон дьо тена си, Дрешър казва да запомните, че малкото количество играе голяма роля за пигментацията. Използването на продукта като среда за смесване ще увеличи максимално времето през календарната година, през което може да носите фон дьо тен, без да променяте твърде много консистенцията.

Експериментирайте с различни текстури

Ако искате да изсветлите формулата на фон дьо тена си, гримьорката Сузи Герщайн съвета да експериментирате с различни комбинации от текстура на фон дьо тена. Трикът, който тя обича да прави, е да смесва по-плътен продукт с по-лек, по-ярък. Така си осигурява покритие там, където иска, но все пак създава впечатление за естествена красота.

Променете техниката на прилагане

Начинът, по който нанасяте фон дьо тена си, също може да повлияе на покритието. Има много начини да изсветлите основата си за пролетта с предмети, които вече имате в шкафа си за грим. Ако обикновено използвате четка, опитайте се да нанесете течен фон дьо тен с гъба върху добре овлажнена кожа за по-чист завършек.

фон дьо

Снимка: iStock

Ако харесвате идеята за прозрачен, сияен тен, но се тревожите за вашата комбинирана или мазна кожа по време на преходното време, Герщайн казва да бъдете креативни с праймера. Опитайте се да нанесете матиращ грунд само в области, които са склонни да бъдат по-текстурирани като двете страни на носа.

Урок по гримиране – Виктория Бекъм показва как да постигнем перфектното опушено око

Съвети за красота – 5 тенденции в гримирането за пролетта

Съвети за гримиране – как да изберете правилния руж за вашата кожа

Добавете леки продукти към рутината си

Дори с различни нюанси на коректор и фон дьо тен и креативни техники за нанасяне, Дрешър и Герщайн са съгласни, че понякога са необходими чисто нови продукти, за да постигнете мечтания тен. През пролетта и лятото Герщайн специално препоръчва да направите място за цветове във вашата рутина за красота. Може да използвате оцветен овлажнител и слънцезащитен крем, който ще ви осигури както защита, така и малко по-различен тен на лицето.

фон дьо

Снимка: iStock

Когато работите с нюанси, Герщайн казва да започнете от центъра на лицето си и да разнасяте продукта, като добавите малко повече там, където е необходимо. Ако има зони, които смятате, че се нуждаят от повече покритие, използвайте стиков фон дьо тен, който да нанесете като точков коректор само там, където е необходимо. Изберете по-топли нюанси, особено за лятото.

За да завършите готовия за пролетта грим, Герщайн казва да нанесете мист върху лицето си, за да слеете грима с продуктите за грижа за кожата и да направите всичко да изглежда по-малко козметично и по-леко.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари