IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенелопе Крус навърши 50, но каква е тайната на нейния неостаряващ външен вид

29 април 2024 12 30

Актрисата всъщност полага големи усилия, за да запази своя блясък

Пенелопе на МЕТ гала 2023 г.; Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На 28 април най-успешната и талантлива испанска актриса в Холивуд – Пенелопе Крус, достигна 50-ия си юбилей, но годините сякаш не ѝ личат. Наскоро тя каза пред списание Ellle: „Да навърша 50, това е огромно, красиво нещо и наистина искам да го отпразнувам с всичките си приятели.“

Факт е обаче, че родената в предградие на Мадрид звезда не е остаряла много-много от големия пробив в кариерата си отпреди повече от 25 години. Пенелопе продължава да има нежно лице без бръчки, гъста черна коса и фина, тонизирана фигура. Филмовата сирена успя да съхрани визията си много добре и днес изглежда сякаш е в 30-те си години, а не на 50.

Има причина обаче Крус да се старае да остане млада: носителката на „Оскар“, не само играе на големия екран, но също така е модел за Chanel и Lancome, така че визията ѝ е основна в нейната кариера.

Съпругата на Хавиер Бардем, от когото тя има две деца  – син и дъщеря, е споделяла какви са усилията, които полага, за да съхрани младостта си. Тя е разкривала, че яде цели храни, използва кремове против бръчки, приема биоидентични хормони, тренира около четири пъти седмично, спи по 8 часа на нощ и медитира.

Пенелопе през

Пенелопе през 2000 г.; Снимка: Getty Images

Звездата от „Ванила Скай“ също каза пред списание Elle, че често я питат за остаряването. „Хората ме питат за възрастта, откакто бях на двайсет и нещо. Тогава бях по-притеснена, отколкото сега“, сподели тя.

Оказва се, че тя полага големи усилия, за да запази този блясък, тъй като спи много, яде добре и движи тялото си често.

КОЖА

През 2021 г. Крус каза на Elle Canada, че се грижи за здравето на кожата си. „Хидратирам кожата си с Lancôme Rénergie Lift Multi-Action Ultra“, каза тя. „И аз използвам Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream-in-Gel. Той е идеален, когато кожата ви се нуждае от допълнителна хидратация. Използвам го всеки ден.“

„Правя сухо четкане на тялото от време на време – помага за елиминирането на токсините“, каза още тя пред изданието.

„Също така, моят гримьор, Пабло Иглесиас, използва нефритен валяк за масаж на лице на снимачната площадка на последния ни филм и познайте какво? Наистина работи“, сподели още тя.

Освен това Пенелопе използва биоидентични хормони.

„Постоянно чета за храненето и медицината, особено що се отнася до хормоните. Научих толкова много през последните няколко години от лекари като Хабиб Садеги, Нигма Талиб, Валентин Фустър и Доминик Фраден-Рийд и съм толкова благодарна за невероятните знания, които споделят.“

КОСА

Фотогеничното чудо Пенелопе умее да се грижи добре за прическата си, тъй като майка ѝ е имала фризьорски салон. „Знам няколко трика, за да поддържам косата си здрава. Знам как да подстригвам, боядисвам и изсушавам косите на хората“, каза тя.

„Направих косата и грима на Салма Хайек точно преди премиера. Веднъж спря тока, така че трябваше да я направя на свещи! Беше предизвикателство.“

Пенелопе Крус

Пенелопе Крус с Алмодовар; Снимка: Getty Images

Когато става въпрос за оформяне на собствените си гарванови кичури, тя често го прави сама. „Оставям косата си възможно най-естествена“, сподели звездата. „Ако косата ми не е чиста, добавям сух шампоан за обем и я правя по-разхвърляна.“

СПОРТ

Пенелопе също разказа за рутината си по отношение на упражненията. Тя се събужда около 7:30 сутринта всяка сутрин, защото се нуждае от „седем или осем часа сън на нощ“.

Тя добави пред Elle Canada: „Ако не работя, опитвам се да правя упражнения сутрин. Учих класически балет 17 години и имаше толкова много ползи за мен. Сега правя само упражнения за съпротивление и малко кардио за един час около три или четири пъти седмично.“

„Аз също практикувам трансцендентална медитация. Правех го години наред в моите 20 години и наистина ми помогна. От време на време се подлагам на дълъг масаж.“

Пенелопе Крус

Пенелопе Крус и Хавиер; Снимка: Getty Images

Известно е също, че Крус посещава фитнес залата, когато е в Лос Анджелис като ходи на класовете по пилатес.

Често тя прави Бикрам йога, която е система от гореща йога, вид йога като упражнение, разпространена от Бикрам Чудхури и базирана на учението на Б. К. Гош.

ДИЕТА

Любимката на червените килими се храни разумно като не пропуска закуската. „Закусвам със семейството си... Яйца, плодове, домашно приготвени зърнени храни или препечен хляб от лимец и понякога сок от целина“, каза звездата.

„Вземам също някои естествени добавки и пия органичен протеинов шейк. Обичам органично кафе арабика с бадемово мляко, но не пия повече от две на ден.“

Пенелопе и

Пенелопе и Том; Getty Images

Що се отнася до нейния хладилник, той е зареден със здравословни храни: „Имаме много органични плодове и зеленчуци и свободно отгледано месо и риба. В нашите кухненски шкафове има киноа, паста, кафяв ориз, кокосова захар, стевия и шоколад.“

„Обичам да се храня здравословно. Не спазвам определена диета, но обичам органична, здравословна храна; моите деца също се хранят по този начин“, каза още Крус, добавяйки, че може да прави домашно приготвено гаспачо.

„В Испания ядем гаспачо почти всеки ден, така че получавате много зеленчуци по начин, който е много вкусен“, каза тя пред InStyle.

КАРИЕРА

„Най-трудното нещо на света е да започнеш кариера, известна само с външния си вид, и след това да се опитваш да станеш сериозна актриса. Никой не те взема на сериозно, щом вече си станала известна само като красивата жена“, каза веднъж тя.

Но в крайна сметка тя успя да получи признание за много способна и талантлива актриса.

Крус прави своя актьорски дебют по телевизията на 16 години, след което участва във филма Jamón Jamón (1992) с Бардем. След това тя получава значителни роли в Belle Époque (1992), Open Your Eyes (1997), Don Juan (1998), The Hi-Lo Country (1999), The Girl of Your Dreams (2000) и Woman on Top (2000).

Най-добрата ѝ работа е с испанския режисьор Педро Алмодовар в Live Flesh (1997), All About My Mother (1999), Volver (2006), Broken Embraces (2009), I'm So Excited! (2013), Болка и слава (2019) и Паралелни майки (2021).

Тя има хитов филм (Bandidas) с най-добрата си приятелка Салма Хайек през 2006 г. Актрисата спечели „Оскар“ през 2008 г. за ролята си на луда художничка във филма на Уди Алън – „Вики Кристина Барселона“.

Именно тогава тя се влюби в колегата си от лентата – испанския актьор Хавиер Бардем, въпреки че двамата се познаваха от близо 16 години. Двамата сключиха брак през 2010 г.

Припомняме, че докато снимаше хита си Vanilla Sky (2001) с Том Круз, двамата започнаха връзка, която продължи близо три години до 2004 г. Крус е работила и с Джони Деп по Blow (2001) и „Карибски пирати: В непознати води“ (2011).

Съвсем наскоро тя участва в „Убийство в Ориент Експрес: (2017), „Всички знаят“ (2018), „Официално състезание“ (2022) и „Ферари“ (2023).

Тя получи номинация за наградата Primetime Emmy за ролята си на Донатела Версаче в минисериала The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (2018).

Пенелопе е била модел на много модни брандове, включително Mango, Ralph Lauren, L'Oréal, Chanel и Lancome.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари