IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският игрален филм „Хайка за вълци“ стартира по Bulgaria ON AIR от 21 април

17 април 2024 11 16

Прочутите ни родни актьори изгряват отново на малкия екран точно в 19:30 часа

Българският игрален филм „Хайка за вълци“ стартира по Bulgaria ON AIR от 21 април

Златната ера на българското кино продължава по Bulgaria ON AIR с прочутата поредица „Хайка за вълци“, която излиза на малкия екран от 21 април в 19:30 часа. Игралният филм е под режисурата на Станимир Трифонов и по сценарий на Ивайло Петров. Телевизионната продукция е разделена на 6 серии.

Сюжетът започва развитието си на 24 декември, 1965 г., когато от село Черковна тръгват седем души в хайка за вълци. Студът, мъглата и самотата на пусията връщат всеки един от тях в младостта му, когато Жендо и съпругата му току-що са се установили в селото, Иван Шибилев се връща в селото заради неуспешна авантюра, а сирачето Николин е докарано в чифлика. Историята се заплита, когато сватбата се превръща в трагедия, в селото се завръщат Иллко – болен от туберкулоза и Нуша – дъщеря на богаташа Петър Пашов, а Деветаков и Сърмашикова дискутират идването на новата власт.

Комунистически идеи, самоубийство, медали на фронта, бременност, милиция и телеграма от Западна Германия – тези  и още заплетени сцени биват изиграни и представени в българския игрален филм „Хайка за вълци“ от обичаните и прочути родни актьори, сред които в главните роли влизат Стефан Данаилов, Велко Кънев, Иван Ласкин, Стефан Мавродиев, Елена Петрова, Малин Кръстев и др.

Не пропускайте първа серия от поредицата „Хайка за вълци“ на 21 април от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR. Серийният филм ще продължи да се излъчва до 11 май през уикенда по същото време.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари