IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руло от тиквички

2 септември 2018 05 00

Как да го приготвим?

Снимка: wellcometomykitchen.blogspot.com

Снимка: wellcometomykitchen.blogspot.com

Докато сме все още в сезона на тиквичките, да ви предложим и една рецепта за студено руло от тиквички с плънка от крема сирене, кашкавал и бекон.

Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен, и също за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене.

За рулото

500 гр. настъргани тиквички

6 яйца

200 грама настъргана моцарела или кашкавал

копър

сол

1 с.л.зехтин

За плънката

250 гр. крема сирене

100 гр. настърган кашкавал

200 гр. бекон на слайсове

Първо настъргваме тиквичките и ги слагаме в гевгир да се отцедят за 30 минути.В купа разбиваме яйцата, добавяме добре отцедените тиквички, моцарелата (кашкавала) и подправяме със сол и наситнен копър.В правоъгълна тава застлана с хартия за печене и леко намазана със зехтин изсипваме сместа и я разпределяме равномерно.

Печем 25минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, първите 10 минути на вентилатор, а после на горен и долен реотан.

Готовият блат навиваме още топъл на руло заедно с хартията и го оставяме да се охлади.

Разгъваме охладеният блат и намазваме с крема сиренето, отгоре настъргваме кашкавала и подреждаме бекона.

Завиваме на стегнато руло и оставяме да се охлади добре в хладилника.

Източник: wellcometomykitchen.blogspot.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари