IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Рания ще става баба за първи път

11 април 2024 12 30

Синът ѝ – принц Хюсеин - очаква дете

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Крал Абдула и кралица Рания съвсем скоро ще поемат нова роля в живота си – тази на баба и дядо. Монарсите на Йордания са на седмото небе от щастие, след като стана ясно, че синът им принц Хюсеин и съпругата му принцеса Раджва очакват първото си дете.

Новината бе съобщена официално на 10 април от Кралския хашемитски съд. В съобщението се казва, че принц Ал Хюсеин бин Абдула II и принцеса Раджва Ал Хюсеин очакват първото си дете през лятото. „Кралският хашемитски съд изпраща своите най-искрени поздравления към Техни величества крал Абдула II и кралица Рания Ал Абдула по този повод и пожелава на Негово кралско височество принц Ал Хюсеин и принцеса Раджва здраве и щастие в новата глава от живота им“, се казва още в съобщението.

В социалните мрежи новината беше придружена от снимка на бъдещите родители от сватбата им на 1 юни 2023 година. Бебето ще бъде първо внуче за кралица Рания и крал Абдула, които са съответно на 53 и 62 години. Според кралските данни, новото попълнение на семейството ще получи титлите Негово/Нейно кралско височество или принц/принцеса.

Ако бебето е момче, то ще се превърне във втори претендент за трона на кралство Йордания. Според конституцията на държавата, приета през 1952 година, тронът се наследява от династията на крал Абдула Ибн Ал-Хюсеин и преминава по линейна последователност от краля към най-големия му син и т. н. Ако бебето е момиче, няма да има промяна в линията на наследяване.

Престолонаследникът принц Хюсеин е наследник на трона, следван от по-малкия си брат принц Хашем. Кралица Рания и крал Абдула са родители също на принцесите Иман и Салма. 

Хюсеин и Раджва се ожениха на ослепителна кралска сватба през юни 2023 година. Кралски особи от целия свят пътуваха до Аман за голямото тържество, включително принц Уилям и Кейт Мидълтън. Сватбата се състоя почти година след като престолонаследникът Хюсеин обяви годежа си с Раджва Алсеиф, която получи титлата принцеса в деня на сватбата им на 1 юни. 

Споделяйки новината за годежа в социалните мрежи, като много съвременни двойки, принц Хюсеин публикува официален портрет с любимата си Раджва, придружен с обнадеждаващо послание за бъдещето. „Молим се Бог да ни даде Своите благословии. Благодарен съм на моето скъпо йорданско семейство за тяхната сърдечна подкрепа и добри пожелания“, написа престолонаследникът към снимката.

Принцеса Раджва е родена в Саудитска Арабия и учи в колеж в САЩ. Тя получава диплома по архитектура от университета в Сиракюз в Ню Йорк, както и професионална степен по визуални комуникации от Модния институт по дизайн и мърчандайзинг в Лос Анджелис.

Престолонаследникът принц Хюсеин е възпитаник на Кралската военна академия Сандхърст в Англия и университета „Джорджтаун“ във Вашингтон. Той служи като капитан в йорданските въоръжени сили на арабската армия.

Кралица Рания с непоказвани досега кадри на дъщерите си Иман и Салма

Кралица Рания с къна парти за снаха си

Принцеса Иман с булчинския колан на майка си, кралица Рания, за къна парти

Докато двойката пази в тайна историята за запознанството си, принцеса Раджва бързо се адаптира към своята кралска роля. Няколко седмици след епичната им сватба, тя се присъедини към съпруга и свекърва си за частно пътуване до Сън Вали в Айдахо. Членовете на йорданското кралско семейство изглежда са пътували из Щатите за годишната конференция на Allen & Co, известна още с прозвището „летен лагер за милиардери“.

Новината за бременността на принцеса Раджва бе съобщена само два месеца след тази за смъртта на баща ѝ – Халеб бин Мусаед бин Саиф бин Абдулазиз Ал Саиф. 

В съобщение, споделено на техния уебсайт, съдът казва „Кралският хашемитски съд скърби за смъртта на Халед бин Мусаед бин Саиф бин Абдулазиз Ал Саиф, нека душата му почива в мир“. Тогава, по заповед на крал Абдула, беше обявен тридневен траур, считан от 18 февруари.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари