IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям с първи думи след новината за рака на Кейт Мидълтън

12 април 2024 08 30

Престолонаследникът с лично съобщение в социалните мрежи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Уилям се завърна в социалните мрежи за първи път след обявяването на новината, че съпругата му Кейт Мидълтън преминава през лечение за рак.

41-годишният престолонаследник на британския трон в момента прекарва време със семейството си, тъй като децата му са във ваканция и имат нужда от внимание. Въпреки това, Уилям се оттегли за кратко от бащинските задължения, за да коментира важна новина от света на британския футбол. На 10 април той сподели лично съобщение в кралския профил в платформите Х и Instagram, отбелязвайки новината за пенсионирането от националния отбор на Рейчъл Дейли, която сега се фокусира изцяло върху кариерата си в „Астън Вила“.

„Благодаря ти за толкова много незабравими представяния за Лъвиците, Рейчъл Дейли. Пожелавам ти много голове в Астън Вила“, написа Уилям. Футболистката планува да продължи кариерата си на клубно ниво, което е изключително добра новина за принца, който е известен фен на отбора. Той също така е предал тази страст на 10-годишния си син Джордж, с когото на няколко пъти са били забелязвани на трибуните, наблюдавайки любимия си клуб.

Принцът на Уелс публикува монтаж от снимки на Дейли, върху които е изписано нейното съобщение за оттеглянето от националния отбор. Той подписа поста си с „У“, което означава, че текстът е написан лично от него, а не от негови представители.

Принц Уилям е президент на Футболната асоциация – ръководният орган на английския футбол, и е известно, че често се включва в социалните мрежи, за да коментира важни и големи новини в спорта.

Дейли беше част от отбора на Лъвиците, спечелил „Евро 2022“ и ключов играч, който помогна да изведе отбора до финала на Световното първенство за жени през миналата година. Принц Уилям посети тренировъчния лагер на Англия миналото лято и поздрави Дейли лично след победата на „Евро 2022“ през юли. Той и 8-годишната му дъщеря Шарлот дори се обединиха за мили съобщения в социалните мрежи, за да пожелаят успех на отбора преди двата мача.

„Лъвици, искаме да ви пожелаем огромен успех утре. Съжаляваме, че не можем да ви гледаме на живо“, каза Уилям в кратко видео през август 2023 година, докато седеше на пейка заедно с дъщеря си, която радостно държеше футболна топка. Той допълни, че цялото му семейство се гордее с успехите на момичетата и благодарят за вдъхновението, което са за милиони по света.

„Успех, Лъвици“, допълни принцеса Шарлот.

Принц Уилям и принцеса Кейт се оттеглиха от общественото пространство през последните седмици, докато децата им Шарлот, Джордж и Луи са във ваканция заради Великден. Семейството прекара почивните дни заедно на усамотение и заради заболяването на Мидълтън. В края на март тя обяви, че ѝ е открит рак, за който се подлага на химиотерапия. Принцесата не уточни точно какъв е типът на рака, но заяви, че се чувства добре и се опитва да победи болестта.

В лично написана реч, изнесена от градината на Уиндзор и споделена в социалните мрежи, 42-годишната принцеса на Уелс заяви, че се подлага на превантивна химиотерапия, след като тестове, направени след коремната ѝ операция през януари, са открили наличие на рак.

Начинът на живот на Кейт Мидълтън се променя на фона на лечението от рак

Дъщерята, която винаги е искал – крал Чарлз и Кейт Мидълтън развили тясна връзка заради раковите си диагнози

Кейт Мидълтън е болна от рак

Кралската майка директно коментира отражението, което болестта оказва върху семейството ѝ, особено върху децата.

„Както си представяте, това изисква време. Изисква време да се възстановя от сериозна операция, за да започна лечението си. Но по-важното, изисква време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по най-лесния за тях начин и да ги уверим, че ще бъда добре. Както им казах и на тях, аз съм добре и ставам все по-силна всеки ден, фокусирайки се върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам – умът, тялото и духът“, каза Кейт.

Принцесата на Уелс стратегически изчака да направи важното съобщение, докато децата ѝ не влязат във ваканция. Те имаха няколко седмици преди следващия срок, които да прекарат със семейството и да осмислят състоянието на майка си.

Принц Уилям отмени част от кралските си задължения заради здравословното състояние на съпругата си, за да може да ѝ помогне в справянето със ситуацията и грижата за децата. Ваканцията на Джордж, Шарлот и Луи приключва малко по-късно този месец. Въпреки че сега нещата са малко по-сериозни, Уилям и Кейт винаги си взимат почивка от кралските си задължения, когато децата им не са на училище.

Тази година семейството не се присъедини към роднините си за великденската служба на 31 март, която се състоя само седмица след личното съобщение на Кейт. По думите на източник, децата са най-важното нещо за принца и принцесата на Уелс и те са решили да не ги излагат на твърде много публичност в тези дни.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари