IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зендая за бързата слава и изгубеното детство: Искаше ми се да остана в училище

14 април 2024 12 00

Актрисата коментира и връзката си с Том Холанд

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Зендая поглежда назад към детството си и как славата в ранна възраст ѝ се отразява на живота като възрастна.

В интервю за британския Vogue, на чиято корица застава, придружено с прекрасна фотосесия от Ани Лейбовиц, 27-годишната актриса говори за всичко важно в живота си – от факта, че е най-заможната в семейството си до връзката с Том Холанд и неспиращия интерес към модните ѝ избори. В момента Зендая промотира новия си филм – Challengers, където играе тенис звезда, а появите ѝ на червения килим са повече от впечатляващи – тя успява да включи темата на проекта си във всеки един тоалет, стигайки дотам, че обу токчета с тенис топки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Говорейки за бързото си порастване, актрисата казва, че не е имала голям избор. По думите ѝ, в момента изпитва смесени чувства относно детската слава и това по-младите да бъдат в светлината на прожекторите или пък да влизаш в индустрията още като дете.

„Виждали сме страшно много случаи, в които това се е оказвало вредно. Мисля, че чак сега, като възрастна, започвам да се замислям, че това е единственото нещо, което знам как да правя. Това е единственото нещо, което съм правила през целия си живот“, казва Зендая.

Актрисата започва кариерата си като звезда в Disney и сериала Shake It Up, след което става още по-голяма сила в киното чрез поредицата за Спайдър-мен. Тя споделя, че в момента почти преминава през бунтарската си фаза, защото не е имала възможност да го направи по-рано в живота си. Казва, че тогава просто не е имала време за подобни емоции, защото е трябвало да работи и да се фокусира върху кариерата си.

„Имам чувството, че бях хвърлена в много сериозна позиция, много зряла позиция. Превръщах се в глава на семейството ми в ранна детска възраст и имаше огромна промяна в ролите. Трябваше много бързо да порасна всъщност“, казва още Зендая.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Младата красавица казва пред Vogue, че се е почувствала така сякаш е трябвало да бъде перфектна във всяко едно отношение и да бъде всичко, което другите са искали от нея, да отговаря на техните очаквания. Допълва, че дори сега, когато постига невероятни успехи в кариерата си и за първи път ще е главно действащо лице във филм на голям екран, не може да се наслади на момента, защото не е научена на това. „Много съм напрегната и мисля, че нося това чувство още от дете и никога не съм имала възможност просто да се отпусна“, казва Зендая.

Това, за което актрисата най-много съжалява е, че не е изпитала всички онези емоции на обикновения тийнейджър когато му е било времето. Сега тя признава, че ѝ се иска да е ходила на училище и да премине през трепетите на нормалното дете, а не да се учи на тях, когато вече е зряла жена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Филмът Challengers предоставя нова възможност за Зендая, която влиза в ролята на Таши – тенис звезда в ранните си 30 години. Актрисата се шегува, че почти винаги играе момиче в гимназията, а иронията е, че самата тя никога не е ходила в гимназия.

Попитана относно приятелствата в Холивуд, звездата от „Дюн“ казва, че има малък кръг от хора, но смята, че постепенно може да го разшири. „Не знам. По-скоро обичам да държа нещата в себе си, което си е моя вина. Но също така обичам и съм благодарна за моите връстници, но ще се радвам да виждаме повече хора, които изглеждат като мен. Мисля, че това е нещо много важно и необходимо“, казва Зендая.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Един от любимите ѝ връстници в Холивуд определено е Том Холанд, с когото тя е във връзка от няколко години. Двамата избягват да говорят за връзката си, но постоянно се подкрепят на светски събития или в социалните мрежи. Всъщност Том беше забелязан на няколко пъти да наблюдава приятелката си от разстояние по време на изявите ѝ на червения килим преди световните премиери на Challengers, а в Лондон дори се настани в залата, за да изгледа филма.

Холанд, също като Зендая, се сдобива със световна слава много бързо, което го кара да направи крачка назад и да се скрие от папараците и светлината на прожекторите. Попитана какво мисли за начина, по който приятелят ѝ се справя с огромния интерес към него, актрисата сподели, че той е успял да овладее ситуацията по много красив и грациозен начин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

„И двамата бяхме много, много млади, но моята кариера вече беше започнала, докато неговата се промени за една нощ. Един ден си дете и си в клуба с приятели, а на другия си Спайдър-мен“, казва Зендая за славата, която Холанд получава след филмите на Marvel през 2017, 2019 и 2021 година.

„Определено виждах как животът му се променя пред очите му. Но той се справи с всичко това много добре“, поздрави го актрисата.

Зендая допълни, че е изключително горда с Холанд и новия му проект, който го качва на сцената на лондонския театър, където ще играе Ромео в „Ромео и Жулиета“ този май. „Ще се опитам да гледам колкото се може повече пъти пиесата“, категорична бе звездата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Младите актьори създадоха слухове за романтика още с първия филм за Спайдър-мен през 2017 година, но чак четири години по-късно, през лятото на 2021-а, потвърдиха, че са двойка. Те бяха уловени да се целуват в кола, с което се сложи и край на съмненията.

Говорейки за това как с Холанд се справят с публичния интерес към връзката им, Зендая казва пред Vogue, че това не ги спира да си правят планове за романтични срещи навън или пък да се наслаждават на времето си заедно. Актрисата си спомни за посещение в Лувъра през 2022 година, когато всички им казвали да не го правят, но те все пак решили да отидат.

„Всъщност беше много добре. Постепенно свикваш с факта, че може да се превърнеш в един от обектите в музея, който е сниман от останалите. Просто трябва да си абсолютно наясно с това и да си живееш живота“, казва Зендая. С усмивка споделя, че това е един от малкото случаи, в които славата е помогнала на нея и Холанд, тъй като двамата са получили разрешение да останат в Лувъра малко след затварянето му.

Миналия месец двойката беше забелязана на трибуните на тенис турнира в Индиън Уелс. Видеа, публикувани в социалните мрежи, показват как актьорите се забавляват по време на почивката, пеят, танцуват и се усмихват един на друг. След това те се съсредоточиха върху играта на корта и определено изпитваха всяка една емоция на спортния фен.

Challengers излиза в кината на 26 април с главното участие на Зендая.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари