Робърт Дауни-Джуниър явно доста е харесал ролята си в „Железния човек“ и се е влюбил в роботите. Той играе супергероя 11 години подред и стана любимец на доста почитатели на комиксите по света.

Но наскоро актьорът се присъедини към лекцията на компанията Amazon, където не беше, само за да забавлява публиката. Той се появи на сцената под бурните аплодисменти на публиката и разказа за живота си – от първите му години в киното, през борбата му с наркотиците до играта му в „Железния човек“ и „Отмъстителите“. И тъкмо когато аудиторията смяташе, че Дауни-Джуниър е там само за забавление, той ги изненада.

Снимки: Reuters

Актьорът сподели, че започва инициатива, чиято цел е да използва роботи, изкуствен интелект и технология, за да изчисти Земята от боклука. „Не твърдя, че съм учен като моя герой, но наскоро едни много умни експерти ми споделиха, че чрез роботите и напредването на технологиите може да почистим съществено околната среда. Има възможност дори да я освободим от целия боклук до едно десетилетие“, заяви той.

Снимка: Reuters

Организацията „Footprint Coalition“ официално ще започне дейност през април 2020 и в следващите 11 години ще се бори със замърсяването. „Все пак трябва да правя нещо след като вече съм безработен“, пошегува се актьорът, препращайки към края на сагата „Отмъстителите“, където той играе Тони Старк – Железния човек.