IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 знака, че половинката ви вади най-лошото от вас

6 април 2024 15 00

Когато половинката ви е причината да сте най-лошата версия на самия себе си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Да имаш партньор, който те обича, подкрепя и насърчава и те кара да бъдеш най-добрата версия на самия себе си, е това, което всеки иска. Понякога обаче човек се оказва във връзка, която провокира изявата на неговите най-лоши черти от характера. Възможно е половинката ви да е причината да не можете да се познаете напоследък, а и да сте спрели да се харесвате.

Ако забележите тези 8 знака, може би е време да приемете, че настоящият ви партньор не е подходящ за вас.

1. Прекратили сте всичките си приятелски връзки заради половинката

Нормално е да искате да прекарвате много време с партньора си, но не бива да прекарвате цялото си свободно време заедно. Ако продължавате да отменяте всичките си срещи и ангажименти с приятелите и колегите си, и дори с членовете на семейството си, само за да можете да посветите цялото си внимание на своя любим, то това не е здравословна връзка. Ако той иска най-доброто за вас, няма да има нищо против да поддържате други отношения, които са важни за вас и няма да ви кара да ги игнорирате.

2. Постоянно се чувствате изчерпани

Вярно е – да си част от сериозна връзка си е работа, но това не би трябвало да ви тежи чак толкова много. Ако непрекъснато се тревожите как ще реагира партньорът ви в определени житейски ситуации и ако сте твърде натоварени с различни отговорности, свързани със съвместния ви живот, тогава имате проблем. Внимавайте, неподходящата връзка може да източи енергията ви!

3. Партньорът ви не разбира, нито подкрепя вашите мечти и цели

Ако винаги, когато разговаряте с половинката си за вашата кариера или стремежи, той изглежда незаинтересуван или ви кара да се чувствате глупаво, това не е много оптимистично. Този човек определено няма да ви помогне да сбъднете мечтите си.

4. Когато сте с партньора си, често се чувствате изнервени

Ако сте с човек, който провокира най-лошите черти от характера ви, възможно е да се чувствате „на ръба“ през по-голямата част от времето си с него. Ако се чувствате ревниви, гневни, тъжни и несигурни, без дори да можете да си обясните защо, то причината за вашето нехарактерно поведение може да се крие в нездравословната ви връзка.

5. Този човек насърчава лошите ви навици

Ако вашият любим има същите пороци като вашите, той може да не се интересува от желанието ви да се промените, защото това може да означава, че и той ще трябва да се промени. Нямате нужда от човек, който подхранва лошите ви навици. Ако например му кажете, че искате да намалите приема на алкохол, но той продължи да ви води по барове, значи той просто не уважава вашите решения.

6. Напоследък не можете да се познаете

Ако вашите близки ви казват, че сте различен човек напоследък и че не могат да ви познаят, може би сте започнали да криете истинската си същност. Може би го правите, за да не ядосате партньора си, за да му се харесате или за да оправдаете очакванията му. Ако ви е трудно да му покажете истинското си лице, това е ясен знак, че той не провокира изявата на най-добрата ви страна – напротив, кара ви да потискате истинския си характер.

7. Станали сте много ревниви

Ако по принцип не сте ревнив човек, но откакто сте с настоящата си половинка, сте станали яростно ревниви, то явно в душата ви има някаква болка, несигурност и/или объркване. Това е ясен знак, че тази връзка не е здравословна за вас.

8. Напоследък страдате от чувство за малоценност

Любовта не е борба за надмощие или съревнование. Ако усетите, че партньорът ви умишлено ви кара да се чувствате по-незначими от него, или по-малко обичани, това не е добър знак за бъдещето на връзката ви.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари