IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те най-големи грешки, които може да допуснете по време на нов романс

25 април 2024 10 40

Внимавайте, за да не съжалявате после!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Случвало ли ви се е да започнете да излизате на срещи с нов човек, първите няколко да минат наистина добре и някъде след 4-5-ата среща, нещо да се промени.

Изведнъж обектът на интереса ви спира да ви се обажда, а и постепенно спира да ви пише... Ако се чудите какво не е наред и какво точно се случва, може би самите вие сте причината този човек да изгуби интерес.

Може би сте допуснали една от най-големите грешки при зараждането на нова романтика.

А  ето и кои са 10-те грешки, които да избягвате, ако искате новата ви връзка да се задълбочи

1. Правите се на недостъпни твърде дълго

Някои хора (особено жените) си мислят, че като се правят на недостъпни, това е сигурен метод да грабнат вниманието на човек, когото харесват. Е, тези игрички са умни, ако се случват само за кратък период от време и ако ги играете по правилния начин (без да прекалявате). Ако обаче твърде дълго се правите на недостъпни, човекът отсреща може и да изгуби търпение.

Може да си помисли, че реално не се интересувате от него и че просто се закачате. Има по-добри начини да уведомите другите, че сте жена/мъж с висока стойност, вместо да се правите на недостъпни. Един такъв пример е да посочите вашите граници и да се придържате към тях.

2. Стараете се твърде много

Винаги ли вие сте този, който пръв се обажда и изпраща съобщения? Винаги ли вие сте този, който кани обекта на интереса си на среща? Чувствате ли, че трябва да се стараете твърде много, за да спечелите вниманието на този човек и да му/ѝ кажете колко много го/я харесвате?

Ако се стараете твърде много да спечелите обичта на даден човек, може би си имате причина за това поведение. Може би смятате, че не сте достойни за любов и трябва да се постараете да я заслужите, което често е свързано с травми от детството и изисква адекватна терапия.

Или този човек наистина не се интересува от вас и си мислите, че като се стараете твърде много, ще го накарате да промени мнението си. Ако случаят с вас е такъв, ето какво трябва да ви кажем: няма да можете да накарате някого да се интересува от вас, като се стараете твърде много.

Да се опитвате твърде много да впечатлите някого е свързано с отчаяние и липса на любов към себе си. Така че, съсредоточете се върху това да заобичате себе си и ще започнете да привличате правилните хора.

3. Прекалено много изисквания

Искате ли вечерята/напитките да бъдат платени от обекта на интереса ви? Изисквате ли той да ви помогне за всичко, през което преминавате в момента? Изисквате ли той да прави всичко, което му казвате?

Подобно на твърде многото усилия, твърде многото изисквания са друга грешка при нов романс. В интерес на истината, прекаленото старание и твърде много изисквания са две токсични крайности и като такива трябва да се избягват.

Имайте предвид, че човекът, с когото излизате, не е отговорен за вашето щастие, финанси и благополучие. Той може да ви помогне с нещата, ако иска, но не трябва да изисквате от него да прави неща вместо вас, особено ако не му е удобно да ги прави.

Прекаленото изискване е рецепта за нещастна и нездравословна връзка, в която един човек изисква, а другият се опитва усилено да задоволи нуждите в замяна на любов и привързаност.

4. Вярвате, че трябва да усетите моментална химия

Много хора смятат, че трябва да изпитат интензивна и моментална химия още на първата среща с даден човек. Изненада – това се случва рядко! Така че, когато не изпитате онази мигновена и силна химия, за която всички говорят в реалния и виртуалния живот, може да решите да не се срещате повече с този човек.

Ето как стоят нещата с химията: някои хора изпитват интензивна химия на първата среща, докато други се нуждаят от повече време, за да я развият. Химията не е нещо, което винаги се случва по подразбиране, а може да бъде и процес.

Нивата на химия се повишават чрез зрителен контакт, дълбоки разговори, фини докосвания, смях и добро прекарване. Така че да мислите, че трябва да имате мигновена химия, е глупост.

романтика, двойка

Снимка: iStock

5. Правите секс твърде рано

Да правиш случаен секс с някого, с когото не смяташ, че имаш връзка, е съвсем различно нещо. Но да правите секс твърде рано с някого, в когото виждате потенциал за връзка, несъмнено е една от най-големите грешки при ново запознанство.

Сега, какво точно е „твърде рано“? Има едно неписано правило, че сексът на трета среща е абсолютно приемлив. Това не е така при всички. Отнема време, за да опознаете някого, така че не трябва да правите секс поне 4-5 седмици в началото.

Освен това всичко зависи от това колко чести са вашите срещи. Ако се срещате веднъж или два пъти месечно, тогава процесът на опознаване ще бъде по-дълъг от обикновено. Ето още един ценен съвет: забравете за тези цифри и неписани правила, но се съсредоточете върху това какво чувствате към човека, с когото излизате.

Изградихте ли емоционална връзка? Вярвате ли им и обратното? Чувствате ли се готови да правите секс с тях или се притеснявате да не го направите твърде рано?

Това са въпросите, които трябва да си зададете, преди да правите секс с някого, когото харесвате и виждате като потенциален партньор.

6. Игнориране на червени флагове

Когато харесваме някого, често пренебрегваме червените предупредителни флагове и намираме извинения за поведението му. Правим това, защото не желаем да си признаем, че може да не се интересува толкова от нас или смятаме, че можем да променим мнението му.

Пренебрегването на червените флагове никога не е донесло добро на никого и е най-голямата грешка при запознанствата. Като пренебрегвате негативните сигнали, давани от някого, с когото излизате, вие всъщност вредите на себе си.

Някои от най-големите червени флагове за запознанства включват следното:

• Натиск да правите секс, преди да сте готови

• Духове на бивши гаджета

• Манипулации и мисловни игри

• Проблеми с ревността

• Отхвърляне на планове и т. н.

Пренебрегването на такива и подобни неща най-вероятно ще доведе до разбито сърце и много безсънни нощи. Така че, направете си услуга и слушайте инстинкта си.

7. Прекалено бързо ставате официална двойка

Както казахме, отнема време, за да опознаете някого, така че да станете официална двойка твърде бързо е нещо, което трябва да избягвате. Обикновено двойките стават официални след 2-3 месеца връзка.

Въпреки това, когато става въпрос за срещи, не се съсредоточавайте върху числата. Някои хора ще бъдат готови да станат официални след 3 месеца запознанства, докато други не, и това е добре.

Имайте предвид, че винаги е по-добре да изчакате по-дълго, отколкото да съсипете нещата, като маркирате връзката си твърде скоро, в случай че не сте сигурни в това.

8. Имате нереалистични очаквания

Нашата гледна точка за запознанства е силно повлияна от медиите (филми, песни, списания и т. н.). Когато например видим някакви грандиозни жестове във филмите, ние очакваме същото нещо в действителност.

Е, така навлизаме в сферата на „нереалистичните очаквания“ към нашия потенциален партньор. Смятаме, че той/тя трябва да се държи по определен начин и ако не го направи, този човек не е правилен за нас.

Медиите и реалността са две различни неща и е крайно време да се научим да правим разлика между двете. Медиите се опитват да ни продадат идеята как трябва да изглежда животът на перфектната двойка, а реалността просто ни напомня за неговата непредсказуемост и необходимостта от компромиси, гъвкавост и търпение.

пикник, двойка

Снимка: iStock

9. Задаване на грешни въпроси

Кой е любимият ти цвят? Кой е любимият ти филм? Ако тези два въпроса са единствените въпроси, които задавате на потенциалните си срещи, тогава правите още една грешка при запознанството, наречена „задаване на грешни въпроси“.

За да опознаете някого по-добре, трябва да му зададете правилните въпроси, които ще разкрият неговата личност, намерения, бъдещи планове и т. н. Да знаеш любимия им цвят не означава нищо за теб в дългосрочен план, но да знаеш какво мислят за изневярата може да ти е от полза.

Съсредоточете се върху задаването на задълбочени и обмислени въпроси, които не изискват отговори с една дума, а обширни отговори, които отразяват тяхното мислене и личност. Задаването на правилните въпроси е сигурен начин за изграждане на емоционална връзка.

10. Сравнявате всички с бившия си партньор

Имате ли тази (нездравословна) склонност да сравнявате всички с бившия си партньор? Ако да, тогава правите огромна грешка при новите си запознанства.

Само защото сегашният обект на вашия интерес не обича да играе видеоигри или да си пише текстови съобщения като бившия ви, това не означава, че трябва да спрете да излизате с него. Отнема време, за да се влюбите в някого и да го сравнявате с бившия си партньор е ужасен подход, когато става въпрос за срещи.

Всъщност това означава, че не сте продължили напред.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари