IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никога не сте имали връзка? Следвайте тези 4 правила

27 октомври 2018 15 15

Няма нищо лошо в това

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Връзките са сложно нещо, особено ако става дума за съвместно съжителство. Това ще чуете от хора, които имат поне няколко несполучливи взаимоотношения зад гърба си. Но как бихте могли да знаете какво е да излизаш с някого от месеци и да споделяш с него всичко, ако не сте обвързани? Да, има и такива хора и в това няма нищо лошо.

В днешно време е трудно да повярваме, че едно момиче или момче на 20 все още не е имало връзка. Дали заради приоритети като образование, работа, дали заради прекаленото желание да намерят идеалната половинка, някои хора предпочитат да са сами и все още нямат опит с противоположния пол.

Има ли идеална възраст, на която да започнете връзка? Колкото и да мислим по този въпрос, едва ли ще му дадем еднозначен отговор. Някои момичета, а и момчета, четат най-различни публикации в интернет за първата целувка, за секса и това как да се държат сякаш имат достатъчно опит. Но каквото и да си говорим, те винаги ще се притесняват.

Ако се притеснявате, че все още нямате връзка, ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

Фокусирайте се върху това, което имате

Важно е да си припомняте от време на време, че опитът не е най-важното нещо. Според социалния работник Мелания Схарпио, не се вторачвайте върху това, че сте сами и не излизате с никого, а по-скоро помислете какво сте постигнали през това време. Тя съветва да си направите списък на важните положителни качества и нещата, които умеете най-добре, като например да рисувате, готвите, да организирате партита или ръководите вашия екип. Ако направите табло, на което да закачите снимки на местата, които сте посетили и неща, които сте постигнали през времето, в което нямате гадже, ще се почувствате по-добре и най-вече по-уверени в себе си.

Всеки си има трески за дялане

Докато се притеснявате, че никога не сте имали гадже и нямате никакъв опит, помислете, че някои сигурно са натрупали негативен такъв от предишните връзки и сигурно искат да започнат начисто с човек като вас. Всеки си има трески за дялане – един човек, който е имал половинка, може да бъде също толкова нервен и притеснен като вас. Не се отчайвайте, че никой не ви харесва, отпуснете се и се оставете на вълната на спонтанността. Важно е да не подхождате с твърде големи очаквания, за да не се разочаровате.

Самоусъвършенствайте се

Има толкова много предимства от това да си сам. Едно от основните е, че тогава имаш достатъчно време, за да се фокусираш върху плановете си и постигнеш желания успех. Според психолози, човек първо трябва да обича себе си, после другите. Докато все още не сте обвързани, оползотворете свободното време като инвестирате в себе си. Ходете на уроци по чужд език, на танци, различни курсове по вашата професия, четете книги, пътувайте.

Самостоятелността ще ви се отплати

Ако нямате връзка, но все още живеете с родителите си, направете нещо, за да се отделите. По този начин ще станете по-самостоятелни и няма да разчитате на родителското тяло. Това ще ви помогне по-късно, когато срещнете вашата половинка. Тогава вече няма да сте толкова привързани към родителите и ще може да се отдадете напълно на връзката. Хубаво е да започнете да си плащате сметките сами и да разпределяте финансите си за разходите, които имате.

Най-добрият брак – между висок мъж и ниска жена

4-те зодии, които са най-склонни да се втурнат към олтара

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари