IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни бижута – най-добрите тенденции за годината

6 април 2024 16 30

С какво да допълните тоалета си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бижутата имат силата да променят изцяло тоалета само с един замах, а този сезон всичко е свързано с това да впечатлите околните. Най-големите тенденции при аксесоарите за пролетта на 2024 година включват смели артикули – колкото по-големи, толкова по-добре – сложни дизайни и богато украсени стилове, които са истинско произведение на изкуството. Сега, повече от всякога, е лесно да преоткриете капсулния си гардероб, като добавите ретро брошка или като наслагвате огърлици с различни дължини.

Ако имате нужда от освежаване на стила, лесен начин да направите това е като изследвате новите тенденции в бижутата и поемате рискове при оформянето на ежедневните си тоалети. За да улесним живота ви, направихме нашето скромно проучване и стеснихме нещата до най-желаните стилове за сезона. По-долу сме събрали няколко пролетни тенденции при аксесоарите, за да актуализирате колекцията си.

Най-добрите бижута за пролетта

Флорална мания

обеци, getty

Снимка: Getty Images

Априлските дъждове носят майски цветя, но дефилетата за пролетта на 2024 година изпревариха събитията, представяйки флорални бижута още през януари и февруари. Изнесете външния си вид с няколко нива нагоре, добавяйки ефектно колие или брошка с розетка, или пък се насочете към минималистичната естетика с флорални обеци.

Обемни гривни

Обемните гривни изживяват своя ренесанс сред дизайнерските марки. Най-хубавото в тази пролетна тенденция е, че тя е доста адаптивна и може да се комбинира с почти всеки стил. Създайте ефектна купчина от различни метали или пък носете само една голяма и дебела гривна, която отговаря на вашите лични предпочитания за мода.

Морски бриз

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lili Claspe (@lili_claspe)

В допълнение към манията по русалки от миналото лято, бижутата, вдъхновени от морето и плажа, са задължителни за сезона. Потопете се в морския живот със зашеметяващи дизайни на миди, перлени акценти и дори аксесоари от истински мидени черупки.

Несъответстващи бижута

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FARIS (@farisjewelry)

Правилно прочетохте – несъответстващата визия се разпространи от ноктите до бижутата, тъй като разнообразните силуети – или дори само една обеца – са тенденция, която виждаме да изпробват дизайнери като Gucci и Valentino. Направете изявление с уникален стил или изберете асиметричен чифт, за да накарате околните да се чудят дали нарочно сте създали точно този външен вид, или просто не сте внимавали при оправянето преди работа.

Многослойно колие

Когато си мислите за многослойни огърлици, може би си представяте купчина от колиета, подходяща за музикалните фестивали през лятото. Тази година обаче говорим за много по-различен стил, вдъхновен от бохо атмосферата, който излъчва елегантност и женственост. През пролетта на 2024 година се водим от мотото „по-малкото е повече“, особено когато става въпрос за оформяне на деколтето.

Огромни размери

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Оказва се, че и при аксесоарите размерът има значение. Тази година бижутата с по-големи пропорции ще бъдат доста по-предпочитани. Виждали сме как чантите стават все по-големи, коланите – по-крещящи, а сега аксесоарите тръгват в тази посока. Деликатните и изящни бижута са страхотни за всеки ден, но огромните им версии могат да пренесат визията на следващото ниво, когато искате да направите изявление. Съчетайте обикновен бял потник и ежедневните си дънки с XL огърлица за лесна, но същевременно модна визия.

Стилни аксесоари – чантата тип багета отново се завръща

Дамски чанти – 4 дизайна, които винаги ще са на мода

Завръщането на брошките

брошка getty

Снимка: Getty Images

Брошката на баба ви току-що получи втори шанс за живот, тъй като виждахме подобни ретро парчета по всички първокласни дефилета из Ню Йорк, Милано, Лондон и Париж. Не само опциите за оформяне са безкрайни, но и местата, откъдето може да се сдобиете с аксесоара – също. Отбийте се в местния антикварен магазин, или пък инвестирайте малко повече за артикул от любимия ви дизайнер.

Бляскаво сребро

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mejuri (@mejuri)

Въпреки че златните бижута заемат централно място през последните няколко години, среброто се появява на пазара, за да предизвика луксозния метал за върха. Среброто има съвременно усещане, което може да модернизира всяка визия. Инвестирайте в лъскав стил с нотка блясък за по-елегантни поводи или се придържайте към матово покритие за по-ежедневен момент.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари