IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Килиън Мърфи се завръща в Peaky Blinders

25 март 2024 11 00

Готви се филм по популярния сериал

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След спечеления „Оскар“ на 10 март, Килиън Мърфи има още една добра новина за своите фенове – завръща се в Peaky Blinders

Въпреки огромната слава и наградите през тази година заради впечатляващата му работа по „Опенхаймер“, актьорът не забравя откъде е тръгнал и е готов да се завърне в любимия ирландски свят на мафията. Новината бе потвърдена от създателя на Peaky Blinders – Стивън Найт, който в момента промотира новия си проект по BBC – драматичният сериал The Town. Очаква се Мърфи да влезе отново в ролята на гангстера Томи Шелби в предстоящия филм по известния сериал, а снимките ще започнат през септември. 

„Той със сигурност ще се завърне. Започваме снимки този септември много близо до Дигбет“, каза Найт пред Birmingham World. 

Очакваното завръщане на Мърфи в ролята на Шелби не е много изненадващо, имайки предвид колко гръмогласно актьорът изразяваше любовта и възхищението си към персонажа и целия сериал. Той също така многократно признаваше, че е напълно готов отново да сложи каскета, ако някога се подпише сделка за филм. 

„Ако има още какво да се разказва, с удоволствие ще го направя. Но трябва да бъде по правилния начин. Стив Найт написа 36 часа телевизия и завършихме на върха. Много съм горд от последните епизоди. Така че ще трябва да бъде направен доста добре и да ми хареса“, каза Мърфи за филма през миналата година. 

В интервю за Irish Star миналия месец, точно преди да получи „Оскар“, Килиън заяви, че ако Стив Найт напише сценарий, който само той може да създаде, веднага би приел ролята. „Ако искате да гледате 50-годишен Том Шелби, аз съм готов. Нека да го направим“, допълни актьорът. 

По време на разговор с Марго Роби за поредицата Actors on Actors миналата година, актрисата попита събеседника си именно за ролята на Том Шелби. Тогава тя го помоли да се измисли начин за създаване на пълнометражен филм, който да сложи официален край на цялата сага. На тази молба Мърфи заяви, че е напълно готов да се впусне отново в приключението, ако има още какво да се разкаже за героя му и останалите персонажи

Peaky Blinders първоначално направи премиерата си по BBC Two по целия свят, а след първите си два сезона бе преместен по BBC One. Но чак когато сериалът намери място във видеотеката на Netflix, славата му се изстреля до небето. Финалният епизод бе излъчен през април 2022 година, но Найт винаги е бил откровен с намеренията си да продължи историята чрез филм. 

„Знам точно за какво ще разказва филмът. И знам точно кои две истории ще разкажа. Какво се случва след финала, искам да разчитам на този филм“, каза той пред Esquire още преди финала на сериала. Найт допълни, че е напълно възможно някой изненадващ герой да се появи отново на екран, но запази детайлите в тайна. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари