IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Скорсезе иска Леонардо ди Каприо в ролята на Франк Синатра

22 април 2024 17 40

Дженифър Лорънс също може да попадне в актьорския състав

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо може да се изправи пред сериозно предизвикателство със следващата си филмова роля.

Според Variety, режисьорът Мартин Скорсезе планира да създаде биографичен филм за Франк Синатра, след като приключи този за Иисус Христос. Изданието съобщава, че 49-годишният Ди Каприо ще влезе в ролята на емблематичния певец и актьор, докато Дженифър Лорънс се обмисля да бъде избрана за Ейва Гарднър – втората му съпруга. Това ще е втори проект за двамата актьори, след като те си партнираха в Don't Look Up през 2021 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Us Weekly (@usweekly)

До този момент обаче дъщерята на Синатра, 75-годишната Тина, която държи контрола върху всичко свързано с името на баща ѝ, не е дала своето одобрение за проекта.

Франк Синатра, който почина на 82 години през 1998 година, беше известен през 20 век. Филмите му включват The Manchurian Candidate, както и главна роля в оригиналния „Бандата на Оушън“ през 60-те години. Сред най-известните му песни пък са My Way и New York, New York.

Изпълнителят минава под венчилото цели четири пъти. Развежда се с първата си съпруга, Нанси Барбато, през 1951 година, след което се жени за Гарднър малко по-късно същата година. Актрисата умира през 1990 година на 67. Бракът между двамата обаче се разпада още преди да е започнал, след като те се развеждат само шест години след сватбата. Синатра след това се жени за Миа Фароу, след което за Барбара Маркс през 1976 година. Остава женен за последната си съпруга до смъртта си.

Ако проектът бъде одобрен и започнат, това ще отбележи седмата колаборация между Ди Каприо и Скорсезе. Най-скоро те работиха заедно по „Убийците на цветната луна“ миналата година. Ди Каприо описа както Скорсезе, така и колегата си Робърт де Ниро, като своите бащини фигури в киното. Той отбеляза, че първата му сериозна роля в Холивуд е била именно в комбинация с Де Ниро във филма This Boy's Life през 1993 година.

„Първата ми голяма роля беше с Боб, когато работихме заедно. Тогава той каза на Марти за мен и така вече имам шест филма с него. И така, 30 години по-късно, отново сме тук“, каза Ди Каприо по време на пресконференция миналата година.

Ди Каприо и де Ниро споделят екрана в „Убийците на цветната луна“ – 260-минутен разказ по действителна история за гражданите на Оклахома Ърнест Бъркхарт и Уилям Хейл. Филмът разказва за Бъркхарт, който пътува до окръг Осейдж през 20-те години на миналия век и започва да работи за чичо си Уилям. Ърнест постепенно става част от злия план на Хейл да убие членовете на племето осейдж, включително съпругата на племенника си, в опит да завземе земята, която е богата на петрол.

Мартин Скорсезе и Тимъти Шаламе обединяват сили в името на Chanel

Робърт де Ниро на 80 - Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе сред звездните гости

Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе с 9-минутни овации в Кан

„Убийците на цветната луна“ получи 10 номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм, най-добър режисьор за Скорсезе, най-добра актриса за Лили Гладстоун и най-добър актьор в поддържаща роля за Де Ниро.

Преди обаче да започне планове за биографичния филм за Синатра, Мартин Скорсезе има да свърши работа по друга истинска история – тази за Иисус Христос. Той смята да включи в състава си Андрю Гарфийлд и Майлс Телър, но засега точните им роли не се споменават. Режисьорът разкри, че е поискал да направи филм за Спасителя още през май 2023 година, след като се срещнал с папа Франциск във Ватикана.

През януари Скорсезе заяви пред Los Angeles Times, че планира да снима филма, базирайки се на романа A Life of Jesus на японския писател Шюсаку Ендо. Тогава допълни, че обмисля историята да се развива в днешно време и да се разпростира в 80 минути.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IGN (@igndotcom)

„Опитвам се да намеря начин да я разкажа по-разбираемо и да премахна негативните вярвания относно това, с което се свързва религията“, каза тогава Скорсезе.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари