IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признание за „Дюн 2“ – Стивън Спилбърг го нарече най-брилянтната научна фантастика

8 април 2024 10 50

Големият режисьор и сценарист с хвалебствия за продължението на Денис Вилньов

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако сте фенове на научната фантастика и все още не сте гледали „Дюн 2“, бързо поправете тази грешка. Това не го казваме само ние, но и великият Стивън Спилбърг, който не спести суперлативите си по адрес на филма.

По време на интервю с режисьора Дени Вилньов, който стои зад невероятния проект, Спилбърг похвали колегата си за добре свършената работа. Той заяви, че „Дюн 2“ е един от най-брилянтните научнофантастични филми, които някога е гледал. Тези думи могат да стоплят сърцето на всеки режисьор, особено когато са изречени от устата на Спилбърг, известен в цял Холивуд със своите майсторски произведения. Самият той е изпробвал уменията си в научната фантастика с „Извънземното“ и „Близки срещи от третия вид“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUNE (@dunemovie)

В началото на интервюто носителят на „Оскар“ сподели, че за него е чест да седи срещу Вилньов и да разговаря с него.

„Нека започна с това и да кажа, че има създатели на филми, които са строители на света. Списъкът не е дълъг и всички знаем кои хора попадат в него. Започваме с Жорж Мелиес, Дисни, Кубрик, Джордж Лукас. Рей Харихаузен включвам в този списък. Фелини изгради свои собствени светове. Тим Бъртън. Очевидно Уес Андерсън е тук, Питър Джаксън, Джеймс Камерън, Кристофър Нолан, Ридли Скот, Гилермо дел Торо. Списъкът продължава, но не е толкова дълъг и аз дълбоко, горещо вярвам, че вие сте един от най-новите му членове“, каза Спилбърг на Вилньов.

Вилньов беше истински шокиран от комплиментите, които получава от един от най-великите режисьори на всички времена. Спилбърг нарече сцената в „Дюн 2“, където Пол язди пясъчен червей за първи път, „забележителен триумф“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUNE (@dunemovie)

„Това е история, развиваща се в пустинята, но в същото време е история за водата. Въпреки целия пясък, който имате в този филм, наистина става дума за вода. Свещените води, които копнеят за зелени поляни и синя вода на живота. Снимаш пустинята, за да опишеш морето, океана. Пясъчните червеи бяха като морски змии. И тази сцена с язденето на пясъчния червей е едно от най-великите неща, които някога съм виждал“, каза Спилбърг.

Според Variety, на Вилньов му е отнело 44 дни, за да заснеме въпросната сцена. Екипът построил червеят с дължина 27 метра и ширина 7 метра. Операторът Грейг Фреизър си спомня, че прочел сценария и си казал „Как, по дяволите, ще направим това?“. Той допълва, че в книгата Пол наистина язди пясъчен червей, но във филмовата адаптация е имало огромен риск сцената да се провали, ако екипът не бъде внимателен. Именно затова всеки се отнесъл към работата с огромна отговорност, за да достави на публиката незабравимо изживяване.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUNE (@dunemovie)

„Дюн 2“ се оказа хит сред критиците и зрителите. Филмът наближава 240 милиона долара в боксофиса в САЩ и надхвърли 540 милиона в световен мащаб. Той продължава да се излъчва в кината, така че приходите ще растат още.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари