IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Хидълстън се вдъхновил за Локи от играта на Алън Рикман в „Умирай трудно“

17 април 2024 10 50

Актьорът обсъди как се е подготвял за ролята на скандинавския бог на пакостите за филмовата вселена на Marvel

Снимка: БГНЕС

Изминаха почти 13 години, откакто Том Хидълстън се появи за първи път на екрана като Локи във филма „Тор“ от 2011 г. Както си спомня актьорът, подготовката за ролята на бога на пакостите на Marvel е означавала да се търси вдъхновение в малко вероятни филмови герои.

По време на панела за актьорския състав на Локи на PaleyFest 2024 43-годишният Хидълстън разказа как се е подготвял да изиграе емблематичната роля, което е включвало изучаване на незабравимото превъплъщение на Алън Рикман в образа на Ханс Грубер във филма „Умирай трудно“ от 1988 г.

Той също така е разгледал ролята на шпионина Филип Вандам в класическия трилър „На север от северозапад“ от 1959 г. на Джеймс Мейсън.

„Това са все персонажи, които са свързани с контрола и отмъщението“, каза Хидълстън и добави: „Може би съм обичал тези изпълнения като дете... Просто бях толкова привлечен от тези изпълнения, тъй като те сякаш се забавляваха толкова прекрасно, играейки тези антагонисти. И това беше част от очарованието. Те бяха толкова харизматични, въпреки че не бяха в центъра на тези филми“.

Макар че Локи не беше централен герой във филмите за Тор и Отмъстителите от кинематографичната вселена на Marvel, фокусът се премести върху хитрия бог, когато през юни 2021 г. в Disney+ дебютира неговото спин-оф шоу „Локи“. Разширяващото се пътуване на антигероя през пространството и времето в продължение на два сезона, убедително пресъздадено от Хидълстън, помогна за популяризирането – дори за привличането – на Локи за много зрители.

В сезон 2, в който участват Ке Хуи Куан, Оуен Уилсън, Гугу Мбата-Роу и София Ди Мартино, Локи се превръща в жив времеви стан, за да запази различните времеви линии. Решението му бележи края на зашеметяващата трансформация на Локи – от егоист и самовглъбен човек, готов да направи върховната жертва, за да спаси Вселената.

„Това беше самата основа на сезона, който исках да напиша, и когато видях как всичко това кулминира в него и Том, който внасяше всяка частица емоция в него, всичко си заслужаваше“, каза изпълнителният продуцент и сценарист Ерик Мартин пред People по време на събитието.

Въпреки епичната финална сцена, феновете продължават да се надяват, че сериалът може да продължи под някаква форма. Изпълнителният продуцент и режисьор Аарон Мурхед заяви пред изданието, че това е „въпрос към Том“ и дали той би се съгласил да продължи да играе героя.

„Обичаме мястото, където го завършихме“, добави Мурхед. „Казаха ни да затворим книгата и оттогава не сме чували нищо различно.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари