IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се преборите с пролетната умора, въз основа на вашия зодиакален знак

25 април 2024 17 30

Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Навлязохме в сезона на Телеца, загърбихме ретроградния Меркурий, и все пак някои от вас все още страдат от пролетната умора? Предлагаме ви начини как най-бързо и вдъхновяващо да се измъкнете от летаргията, да „презаредите батериите си“ и да излезете от коловоза на мързела, според вашия зодиакален знак. Ето и повече по темата:

Овен: Изберете си лесни победи

Овен, вие може да се преборите с пролетната умора, като се отнасяте към живота като към регулируем баскетболен кош. Намалете височината на  коша колкото е възможно повече и празнувайте всяко забиване като професионалист. Търсете нещата в живота, които са постижими точно сега. Гответе едно хранене седмично. Разходете се около блока. Изперете едно зареждане на пералнята. Правете всичко, което ви кара да се чувствате сякаш постигате нещо. Инерцията ще ви помогне да преодолеете всяка умора, която ви е налегнала.

Телец: Охарчете се за достъпен лукс

Всички си купиха нови спортни дрехи по време на пандемията. Когато хората нямаха представа дали ще загубят работата си или ще работят от вкъщи, анцузите позволяваха на всеки да се чувства физически комфортно във време на емоционална паника. Подобно на този пример, намерете нещата, които имат най-голяма комфортна възвръщаемост на инвестицията, Телец. Независимо дали става въпрос за храна за вкъщи, нова книга или изкуство, което да окачите на стената, охарчете се за нещо, което ще ви зарадва и вдъхнови. Инжектирането на живота ви с малки удоволствия може да ви мотивира и да ви извади от коловоза на пролетната умора.

Близнаци: Планирайте време за угаждане

Ако се чувствате преуморени, Близнаци, това е, защото се грижите за всички, освен за себе си. Така че, напълнете вашата рутина с повече грижи за самия себе си. Сложете си глинена маска на лицето и започнете деня като освежен човек. Не забравяйте и по-големите неща. Подстрижете се, уговорете си час при зъболекар, козметик или за някакъв медицински преглед, който сте отлагали. Купете си карта за пилатес (или друг вид  спорт). Вашето благополучие трябва да бъде приоритет номер едно, докато не се почувствате отново свежи и мотивирани.

Рак: Приемете гости с преспиване

Има нещо в гостуването с преспиване, Рак, което свързва хората на съвсем друго ниво. Това не са напитки след работа или вечеря, или кино, или парти. Когато тези социални събирания приключат, всеки може да се прибере вкъщи, да си облече пижамата и да се отпусне. Когато обаче отидете (или приемете) гости с  преспиване, това се превръща в предпоставка за друг вид  социално взаимодействие, в което хората са по-автентични и искрени. Нещо такова ще ви накара да се измъкнете от коловоза (и да преподредите дома си, ако вие сте домакин) и да създадете едно ново вълнуващо взаимодействие, което да ви вдъхнови да излезете от летаргията.

Лъв: Потопете се в книга, филм или сериал

Вие често се стараете за другите повече, отколкото за себе си, Лъв, така че ако страдате напоследък от пролетна умора, трябва да преосмислите връзките с хората около себе си и да се освободите от енергийните вампири. Чуждите битки не са сюжета на вашия живот, така че не влагайте твърде много мисли в проблемите на хората около себе си, за да не се натоварвате емоционално в излишък. Емоционалният товар ви лишава от сили и затова се чувствате уморени. Можете да слушате истории за конфликти и разрешаването им, но по телевизията или в киното. Така няма да се ангажирате емоционално, а ще използвате историите за собствено вдъхновение, така че да излезете от зоната на комфорт, в която сте заседнали напоследък.

Дева: Пролетно почистване

Преборете пролетната умора, Дева, като „презаредите батериите си“... с пролетно почистване. Колкото и да не ви се занимава – пуснете прахосмукачка, изчистете прах на най-труднодостъпните места, пренаредете гардеробите си, изгладете летните си ризи, изперете зимните завивки и т. н. Когато трябва да се измъкнете от пролетната летаргия, трябва да започнете начисто – буквално и в пространството, което обитавате. Толкова е просто. Новата, по-чиста и свежа среда, ще ви зареди за още промени и като цяло ще ви върне енергията. 

Везни: Създайте нещо

Везни, вие излизате от коловоза. Премахнете пролетната умора чрез творчество. Моментите, когато се чувствате отегчени от живота, когато се чувствате смазани от рутината, когато нещо просто изсмуква радостта от деня ви, всъщност са моментите, когато имате  най-голям творчески потенциал. Може да не виждате себе си като способни да изразите нещо стойностно чрез изкуството, но грешите. Има съвсем друга страна на изкуството, която е за улавяне на човешкия опит. Някои от най-добрите истории, писани някога, са пълни с ежедневни неща и битовизми. Така че напишете разказ, стихотворение, създайте нещо с ръцете си, нарисувайте картина или поне пребоядисайте някой стар шкаф – това ще ви вдъхнови.

Скорпион: Опитайте се да бъдете по-секси

Влезте във ваната с чаша вино и куп свещи, Скорпион. Купете си сатенена пижама, която ви кара да се чувствате секси, и я носете, дори ако сте сами. Експериментирайте с различни начини, които могат да ви накарат да се чувствате отново силни и живи. Може би това е червено червило, нов часовник, нови обувки или нов начин за оформяне на косата ви. Прегърнете това нещо, колкото и малко да е, и го направете за себе си, за собственото си себеусещане. Оставете ритуала бавно да промени вашето мислене и да ви извади от пролетната летаргия.

Стрелец: Научете нещо ново

Вашият ум винаги търси нови форми на познание, Стрелец. Когато затънете в коловоз, намирането на начин отново да бъдете начинаещ в нещо е начина, по който започвате да процъфтявате. Не се страхувате да започнете отначало – да се заемете с нов проект или умение. Развиването на нова рутина на работа и напредък е начинът, по който ще включите щастието и мотивацията в ритъма на ежедневието си. Хобитата се превръщат в навици, а навиците могат да повлияят положително на вашето емоционално и психическо благополучие и да ви извадят и от най-тежката форма на пролетна умора.

Козирог: Отделете бюджет за нещо голямо

Отделете от спестяванията си за екзотична ваканция, за нова кола, за ремонт или за луксозната вещ, за която отдавна мечтаете – това е нещо, което ще ви изтръгне от летаргията и ще ви върне енергийните нива, Козирог. Ако насочите вниманието си към голяма награда, това ще придаде по-висока, по-достойна цел, смисъл и стойност на умората и отрязването на ежедневните задачи. Когато попаднете в екзистенциалната паника на „Защо ми е да правя това?“, трябва да създадете отговор за себе си. Излезте от рутината, която изсмуква енергията ви, чрез нещо, в което ще се влюбите – нова страст, реализиране на мечта, приятно хоби и др.

Водолей: Разхождайте се из квартала си

Когато сте изпаднали в пролетна умора, Водолей, нищо няма да ви помогне повече от това да станете от дивана и да излезете да разгледате света около вас. Заобикалящата ви среда има какво да предложи, независимо къде сте избрали да живеете. Намерете местни източници на радост – кафенета, заведения за хранене, нови квартални магазини, фризьорски салони, плувни басейни и т. н. Ако живеете близо до гора, парк или планина – посетете ги. Усетете нещата, които придават на мястото, където живеете уникален характер. Виждането на това, което другите са създали чрез упорит труд, ще ви вдъхнови да следвате собствените си мечти. Взаимодействието с вашите съседи ще ви извади от летаргията.

Риби: Размърдайте се физически

Ако сте заседнали в хватката на пролетната умора, Риби, време е да се свържете отново с тялото си. Не става въпрос да започнете рязко с табата или кросфит, но започването на деня с разходка, малко разтягане или обикновена домакинска работа може да даде тласък на вашата енергия точно толкова, колкото и избраната от вас кофеинова напитка. Душът или рутинната грижа за кожата могат да ободрят сетивата ви и да ви дадат онзи тласък, за да се отърсите от сутрешната замаяност. Правилният плейлист може да ви раздвижи по начини, които предизвикват увереност и радост, достатъчно мощни, за да проникнат през деня ви.

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари