IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джена Дюан иска милиони от Чанинг Тейтъм шест години след развода им

16 април 2024 16 30

На хоризонта се задава съдебна битка между бившите съпрузи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Чанинг Тейтъм и Джена Дюан се заплетоха в съдебна битка повече от шест години след официалната си раздяла.

Бившата двойка ще спори по финансови въпроси, които включват приходи от филма на Тейтъм „Професия: Стриптийзьор“, като и двамата са се включили в респективните си свидетелски списъци за делото. Основните теми, които ще бъдат разгледани, са разделяне на собствеността, искове за възстановяване на разходи, издръжка, нарушаване на фидуциарни задължения и адвокатски хонорари. 

„Джена просто търси справедливото разрешаване на общите активи от брака, съгласно щатския закон на Калифорния“, казва представител на актрисата пред списание People. Той допълва, че Дюан иска да постигне окончателно решение и да затвори тази глава от живота си възможно най-скоро. 

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Говорителят на Дюан казва още, че бившата двойка се опитва да разреши въпросите си в продължение на повече от пет години, в които са били включени множество разговори за постигане на споразумение. Очевидно срещите и диалозите не са дали резултат, като бившите съпрузи искат да се видят в съда и да оставят на съдията да вземе решение вместо тях.

Официален представител на Тейтъм все още не е коментирал ситуацията, но източник, близък до актьора, казва, че причината, поради която тази съдебна битка се точи толкова дълго време, е заради действията на Джена и твърденията ѝ, които постоянно си противоречат. 

„Тя казва, че иска справедлива сделка, но отрича всяко усилие, което Чанинг е направил след раздялата им, за да увеличи стойността на филмите си. Тя продължава да протака преговорите, но казва, че иска да разреши въпроса веднъж завинаги“, казва близък приятел на актьора.

чанинг и

Снимка: Getty Images

По време на подаването на молбата в съда, друг вътрешен човек казва пред списание People, че макар Дюан ясно да е продължила напред с живота си, тя би искала всички врати да се затворят и разводът ѝ да бъде финализиран. „Тя не протака всичко това, защото иска или защото е алчна“, казва той.

Дюан в момента е сгодена за Стив Кази и вътрешният човек споделя, че тя иска всичко между нея и Тейтъм да бъде напълно уредено, преди да се омъжи отново.

Джена Дюан

Джена Дюан и Стив Кази. Снимка: БГНЕС

Най-големият проблем, пред който е изправена бившата двойка, е как да разделят печалбите от интелектуалната собственост, свързана с трилогията на Тейтъм „Професия: Стриптийзьор“. Дюан твърди, че делото е било забавено, тъй като бившият ѝ съпруг отказвал да приеме равно разделяне на интелектуалната собственост от филмите.

Актрисата твърди още, че филмът от 2012 година и неговите изключително доходоносни продължения през 2015 и 2023 година, отделен телевизионен риалити формат и популярната атракция на живо Magic Mike в Лас Вегас – са били разработени и съфинансирани от Тейтъм по време на брака със семейни средства. Тя също така твърди, че актьорът не ѝ е казал за бизнес възможностите на поредицата и е прибрал 100% от печалбата след раздялата им без нейно знание.

Тейтъм оспори иска на бившата си съпруга и в документите, подадени от неговия адвокат, той твърди, че е положил значителни усилия след раздялата за подобряване на интелектуалната собственост на „Професия: Стриптийзьор“ и свързаните с поредицата субекти, за които Дюан твърди, че пораждат нейния отделен имуществен интерес. Заедно с бившата си съпруга, Тейтъм посочи своите бизнес партньори и режисьора Стивън Содърбърг, който работи по филма от 2012 година, като свидетели по делото.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Първият филм от поредицата спечели около 167,2 милиона долара в световен мащаб, а последната част събра над 57 милиона. Освен това се създаде и риалити формат през 2021 година.

Юридическият екип на Джена твърди в документите, че Чанинг и неговият финансов екип са създали сложна мрежа от холдингови компании и партньорства, за да „разводнят“ приходите и печалбата, натрупани от поредицата. Според актрисата, разрешаването на този спор ще отвори широко вратата към окончателното приключване на бракоразводните проблеми с Тейтъм. Адвокатите му пък твърдят, че той е изчерпал всички усилия в опит да уреди този въпрос без намесата на съда.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Чанинг Тейтъм и Джена Дюан се срещат на снимачната площадка на филма Step Up през 2006 година и се сгодяват две години по-късно. През 2009 година се женят в Малибу, а дъщеря им Евърли се ражда през 2013 година. В момента двамата поделят грижите за момиченцето.

След раздялата, Дюан започна връзка със Стив Кази през 2018 година и се сгоди за него две години по-късно. Двамата имат 4-годишен син Калъм и очакват второто си дете.

Междувременно Тейтъм е сгоден за Зоуи Кравиц, с която има връзка от 2012 година. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари