IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям обеща да се грижи за Кейт Мидълтън по време на лечението ѝ от рак

19 април 2024 18 00

Той благодари за милите пожелания към семейството му

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Уилям великодушно прие милите пожелания, изпратени към Кейт Мидълтън и крал Чарлз на фона на продължаващите им борби с раковите им заболявания.

На 18 април престолонаследникът на Великобритания се завърна към кралските си задължения за първи път, след като съпругата му сподели, че е била диагностицирана с рак. Той се разчувства, когато доброволец от благотворителната организация за раздаване на храна Surplus to Supper в Сънбъри на Темза го изненада с картички за Кейт и Чарлз. Двамата отмениха публичните си прояви за неопределено време, докато се лекуват от рак.

„О, картички, много мило. Много благодаря“, каза принц Уилям на Рейчъл Кандапа във видео, споделено в социалните мрежи. Когато 71-годишната Кандапа каза на престолонаследника да се грижи за съпругата си, той постави ръка на рамото ѝ и каза уверено „Ще се грижа“.

Според Крис Шип от ITV, доброволката казала на принца, че е прекарала часове предната вечер, обмисляйки какво да напише в картичките за принцесата и краля. Съдържанието така и не беше разкрито, но жестът определено трогна принц Уилям и той показа своята благодарност към Кандапа.

Принцът на Уелс също така се отби в Hanworth Centre Hub – младежки център, който предлага редица услуги за създаване на по-безопасна и по-свързана общност. Мястото получава редовни доставки на храна от Surplus to Supper. В центъра Уилям получи цветя и още добри пожелания, които да предаде на Кейт. 

Главният изпълнителен директор на Perfectly Imperfect CIC, една от групите, които получават провизии от Surplus to Supper, каза пред списание People, че персоналът е направил аранжировка от цветя с помощта на младежите и доброволците. По думите на Сибхан Донгу, принц Уилям е бил трогнат и благодарен, че всеки се е интересувал от здравето на съпругата му.

Въпреки личните разговори, принцът на Уелс не забрави за основната работа, заради която посети центровете, а именно намаляване на хранителните отпадъци. „Можеше да се види, че той много иска да се съсредоточи върху нас и наистина да научи как въздействаме на общността, на която служим. Той каза на младите хора, че наистина са му помогнали да разбере това, което правим и колко е важно то за останалите“, казва Донгу.

От Бъкингамския дворец съобщиха на 5 февруари, че 75-годишният крал Чарлз е диагностициран с рак след лечението си на доброкачествено уголемяване на простатата. Говорител на монарха съобщи, че двете заболявания нямат общо.

Само няколко седмици по-късно, на 22 март, 42-годишната Кейт Мидълтън сподели видео в социалните мрежи, с което сподели за своята ракова диагноза. Тя заяви, че се подлага на химиотерапия, след като постоперативни тестове след коремната ѝ операция през януари са намерили следи от рак.

Ангажиментът на принц Уилям, свързан с намаляването на хранителните отпадъци, отбеляза завръщането му към кралските задължения след няколко седмици почивка със семейството след съобщението на Кейт и ваканцията на техните деца Джордж, Шарлот и Луи. Според запознати, принцесата стратегически е изчакала да сподели новината за рака, докато малчуганите не излязат в почивка, за да остави време за семейството да бъде заедно по време на тежкия период на адаптация.

Принцът на Уелс изчисти календара си след коремната операция на съпругата си на 16 януари, за да бъде до нея и да ѝ помага в отглеждането на децата. 

Наследникът на трона и преди изрази благодарност за милите пожелания, изпратени към семейството му след диагнозата за рак на краля. Той се появи на сцената на благотворителна вечеря в Лондон на 7 февруари, където каза „Искам да използвам възможността да благодаря както за милите съобщения към Кейт, така и за тези към баща ми, особено през последните дни. Наистина значат много за нас“.

Крал Чарлз продължава да работи от дома си, докато се лекува, организирайки малки приеми. Той изненада всички, когато се появи пред църквата „Свети Георги“ в Уиндзор за великденската служба. Когато един човек от насъбралата се тълпа му пожела бързо оздравяване, кралят отговори, че прави всичко по силите си.

От своя страна, Кейт Мидълтън все още не е излизала сред публиката след съобщаването на раковата си диагноза. До този момент не е ясно точно кога тя ще се завърне към кралските си задължения.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари