IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фитнес мотивация – тренировките на Тейлър Суифт не са шега работа

27 април 2024 12 00

Личният й треньор споделя, че режимът на певицата може да накара много хора да повърнат

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт е напълно подходяща половинка за приятеля си Травис Келси. Освен че е успешна в музиката също толкова, колкото той в американския футбол, дори малко повече, тя е запалена по интензивните тренировки и поддържането на форма. Суифт трябва да калява физиката си, за да може да издържи на тричасовите концерти от турнето си Eras, с което обикаля света и съвсем скоро ще пренесе в Европа.

Истината е, че тренировъчната програма на Суифт е съставена лично за нея и е много натоварваща. Според нейния треньор, повечето хора не биха я издържали, защото изисква огромна воля и правилна подготовка.

„Много е трудна. Някои хора, ако се опитат да я направят, е възможно да повърнат или пък да лежат на пода с часове“, казва Кирк Майърс, който се занимава с подготовката на Суифт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Майърс, основател на верига фитнеси в Америка, преди е работил с Том Холанд, Кая Гербер и Патрик Шварценегер. Той започва да тренира Тейлър преди 10 години, за да я подготви за друго околосветско пътешествие, а именно за промоцията на албума ѝ 1989.

Треньорът казва, че работната етика на 33-годишната звезда е невероятна. Допълва, че няма нищо против да бъде познат на света като треньорът на Тейлър Суифт, смятайки определението за една от най-готините титли.

Майърс разкрива и как певицата е успяла да влезе във форма преди турнето си Eras, в което изнася над 3-часови концерти, включващи сложни хореографии, пеене, свирене на пиано и китара. Обиколката из света започна на 13 март 2023 година с плейлист от 44 песни, а последният концерт ще бъде на 8 декември тази година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Тренировката на Суифт е направена специално за нея, като тя и Майърс подхождат към режима като на такъв за професионален атлет. Имало е упражнения за моментите, когато не е била на турне, както и такива, които се правят само, когато предстоят концерти. 

В дните, когато Тейлър си почива от сцената, тя тренира шест пъти в седмицата по два часа на ден. Във фитнеса се фокусира върху коремната област, но също така прави кардио извън залата. Певицата сама е споделяла, че кардиото ѝ включва бягане на пътека, докато пее целия си репертоар от песни за концертите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Независимо че танцува, пее и свири в продължение на над 180 минути, Тейлър все пак посещава фитнеса по време на турнето си. Тогава влиза в залата два пъти седмично, като се фокусира по-скоро върху поддържането на мобилност, стабилност и биомеханика.

Тейлър Суифт с историческа победа на тазгодишните „Грами“

2023 – годината, в която Тейлър Суифт покори света

В почивните дни, Суифт работи с физиотерапевт, който ѝ помага да се възстанови.

„Ако сте гледали концертите ѝ, знаете колко интензивни са те физически. Представете си да правите това три, четири дни подред, след което най-накрая имате почивен ден, но все пак отивате на фитнес. Това прави Тейлър“, казва Майърс.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Но това не е всичко в графика на русокосата рекордьорка. Тя също така намира време за личен живот и създаването на новия си албум, The Tortured Poets Department, който излезе миналия петък.

„Тейлър е най-издръжливият човек, когото познавам. Много е вдъхновяващо да я гледаш как постоянно преодолява предизвикателства и става все по-добра и по-силна накрая. Това също се пренася в тренировките ѝ“, казва още треньорът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Майърс допълва, че винаги дава трудни упражнения на Суифт, които тя не само изпълнява брилянтно, но също така успява да запази енергията си и бързо да премине към следващата серия. По думите му, това в крайна сметка я прави по-силна, по-бърза и по-издръжлива.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари