IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30 години класика – Андреа Бочели с важен юбилей в музиката

25 април 2024 10 50

Оперният певец ще отпразнува постижението с тридневен концерт и филм

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Андреа Бочели отбелязва 30 години в музикалната индустрия. 

Изпълнителят, който съвсем скоро ще видим и чуем на живо в България, организира специално събитие, с което да почете важния повод. Той ще направи тридневен концерт в родния си град Лаятико, Италия, на 15, 17 и 19 юли. Празничното изпълнение ще се проведе в амфитеатъра Teatro del Silenzio и ще включва още звезди като Ед Шийрън, Шаная Туейн, Джон Батис, Ръсел Кроу, София Вергара, Дейвид Фостър, Кристиан Нодал, София Карсън, Лаура Паусини, Тизиано Феро, Зукеро, Джорджия, както и поява на децата на Бочели – Матео и Вирджиния.

Допълнително, класически музиканти ще се качат на сцената заедно с 65-годишната италианска легенда, като Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Ланг Ланг, Аида Гарифулина, Брин Терфел и Надин Сиера. Организаторите заявиха, че още имена ще бъдат съобщавани с наближаването на събитието.

„Като дете се научих да мечтая за бъдещето си, докато седя в тишината на тези хълмове. След това животът превърна тези мечти в реалност. Сега, 30 години по-късно, не мога да си представя да отпразнувам кариерата и живота си, силата и невероятната красота някъде другаде, освен в Teatro del Silenzio, заобиколен от толкова прекрасни артисти и приятели. Искам да благодаря на всеки един, който помогна на детските ми мечти да се сбъднат с един незабравим концерт“, казва Бочели в официалното съобщение.

Освен че ще продължи три дни, празничният концерт на Бочели ще бъде записан и превърнат в музикален филм. Носителят на „Еми“ Сам Ренч, който режисира филма на Тейлър Суифт Taylor Swift – The Eras Tour, ще седне зад камерата и заради Андреа Бочели.

„Не може да стане по-кинематографично от Андреа Бочели на фона на тосканския пейзаж. Много съм развълнуван да представя този уникален концерт в кината по целия свят с невероятния глас на Бочели, екип от световна класа и завиден списък от специални гости“, казва Ренч в прессъобщението.

Андреа Бочели ще отпразнува 30 години на сцена и със световно турне, което каца и в България на 14 септември. Певецът ще излезе на стадион „Васил Левски“, за да зарадва българската публика с най-великите си изпълнения.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари