IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неизлечимо болната Селин Дион: Надявам се на чудо, мечтата ми е отново да видя Айфеловата кула

25 април 2024 12 30

Изпълнителката заяви, че работи сериозно върху тази цел, но всичко зависи от тялото ѝ

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Когато моментът е подходящ, Селин Дион отново ще пее на голямата сцена. 

В ново интервю за френския Vogue, 56-годишната изпълнителка говори открито за живота си със заболяването „синдром на схванатия човек“ и сподели мислите си относно завръщането ѝ към музиката.

„Не мога да отговоря категорично на този въпрос... Защото в продължение на четири години си казвам, че няма да се завърна, чудя се дали съм готова, или не. В момента, както нещата се развиват, не мога да застана пред вас и да ви дам точен период, в който ще се завърна. Не знам... Тялото ми ще ми каже. От друга страна, не искам да седя и да чакам“, казва Дион.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Тя допълни, че ѝ е трудно да живее ден за ден. „Трудно е, работя всеки ден, но на следващия ден ми е още по-трудно. Утре е друг ден. Но има едно нещо, което никога няма да изгубя, и това е волята. Това е страстта. Това е мечтата. Това е отдадеността“.

През 2022 година Дион разкри в социалните мрежи, че е диагностицирана със синдром на схванатия човек. Това е рядко и нелечимо неврологично заболяване, което може да причини изтощителни мускулни спазми и засяга централната нервна система, по-специално гръбначния и главния мозък.

По това време източник сподели пред списание People, че звездата прави всичко възможно, за да бъде достатъчно здрава и да се завърне към изпълненията на живо. В интервюто за френския Vogue Дион говори за ежедневните си преживявания с болестта и как работи към постигането на най-добрата си форма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

„Не съм победила болестта, все още е в мен и винаги ще бъде. Надявам се, че ще намерим чудо, начин да се излекувам чрез научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с нея. Така че, това съм аз – жена със синдром на схванатия човек“, обясни тя.

Селин разкри, че пет дни в седмицата се подлага на атлетична, физическа и вокална терапия. Работи върху пръстите на краката, коленете, пръстите на ръцете, като в същото време пее, за да тренира гласа си. Казва, че трябва да се научи да живее с болестта и да престане да се съмнява в себе си. Първоначално се питала защо всичко това се случва на нея и какво е направила, за да го заслужи, но с напредването на времето започнала да се учи да приема съдбата си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Последното турне на музикалната икона беше през 2020 година, когато тя трябваше да отмени множество дати заради пандемията от коронавирус. Малко по-късно концертите бяха напълно отменени заради откриването на болестта.

„Животът не ти дава отговори. Просто трябва да се научиш да живееш с въпросите! Имам тази болест по незнайна причина. Така, както аз го виждам, имам две възможности. Или тренирам като атлет и работя много здраво, или се отказвам, стоя си вкъщи, слушам песните си пред огледалото и пея на себе си. Избирам да работя с цялото си сърце и душа, от главата до петите, с моя медицински екип. Искам да бъда най-добрата своя версия. Целта ми е да видя отново Айфеловата кула“, казва Дион.

На фона на заболяването, изпълнителката получава най-голяма подкрепа от децата си. Попитана какво ѝ помага най-много в трудните дни, когато се бори с болестта, тя отговори „Над всичко останало е любовта на семейството и децата ми, както и тази на феновете и подкрепата на екипа ми“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Допълва, че много хора в нейното състояние нямат възможността да разполагат с добри лекари и скъпи лечения, което я кара да приема живота си за подарък. 

Селин Дион е майка на 23-годишния Рене-Чарлз и 13-годишните близнаци Нелсън и Еди, които споделя с покойния си съпруг Рене Анжелил.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

През май 2023 година източник съобщи, че момчетата са светлината в живота на изпълнителката, като са ѝ помогнали изключително много в психически аспект, когато тя е трябвало да отложи турнето си.

„Основният ѝ фокус винаги са били синовете и пеенето ѝ. Тя е най-безкористният и емпатичен човек. Селин просто обожава момчетата си. Те са невероятни. Оказват ѝ най-голямата подкрепа и любов, от които тя има нужда“, казва близък до семейството.

Селин Дион разказва за тежкото си здравословно състояние

Сестрата на Селин Дион: Тя вече няма контрол върху мускулите си

Тъжно: Няма лечение за рядкото заболяване на Селин Дион

Почти година по-късно изпълнителката публикува снимка с тримата си синове в чест на международния ден за повишена осведоменост за синдрома на схванатия човек, отбелязан на 15 март 2024 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

„Опитът да преодолея това автоимунно заболяване е едно от най-трудните преживявания в живота ми, но оставам отдадена, че един ден ще се кача отново на сцената и ще живея нормален живот. Дълбоко благодаря за любовта и подкрепата, която получавам от децата, екипа, семейството и от всички вас“, написа тя на английски и френски.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари