IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – 6 свежи стила, които да опитате този сезон

22 март 2024 12 30

Освен пролетното почистване, сезонът започва и с ново подстригване

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако и вие, като нас, нямахте търпение да се събудите сутрин и да видите слънцето високо, то тогава добре дошли в пролетта. Новият сезон официално започна, а с него трайно в ежедневието ни се настани позитивното и по-добро настроение. А с настъпването на по-топлите и по-дълги дни е време и да помислим за промяна във визията. Най-лесният и безболезнен начин е с една нова и свежа прическа

И тази пролет всичко е свързано с поддържането на лекота и възприемането на вашата естествена текстура и тип коса. В днешно време хората все повече изискват външен вид с ниска поддръжка, който е лесен за оформяне и грижа у дома. Всички сезонни прически сега са шикозни и изискват минимално или никакво топлинно оформяне, което също така подобрява здравето на косата. Като се има предвид това, всички ние жадуваме за промяна, а в тази статия ви представяме най-добрите вдъхновения за нова прическа. 

Пролетни прически – 6 свежи стила за новия сезон

С-образно подстригване

Създаден чрез действително подрязване на С-образна форма на косата, този стил е свързан с дължината, плътността и движението. Най-късите слоеве рамкират лицето, а останалите стават по-дълги, когато достигнат долната част на косата, което създава нежна извивка, наподобяваща буквата С. Тази извита форма създава впечатление за по-дълга коса, защото изглежда, че кичурите сякаш текат гладко и безпроблемно, без груби линии и накъсани слоеве, които иначе могат да създадат по-къс ефект. 

Вълча подстрижка

Колаборация между шаг и мълет с много раздвижени слоеве, вълчата прическа е олицетворение на винтидж пънк-рок десетилетието и е идеална за всеки, който иска лекота и движение. Стилът вече върши по-голямата част от тежката работа вместо вас, когато става дума за текстура и обем, така че е добър избор за всеки, който търси минимална поддръжка. 

Корейски бретон

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Candace Ang (@all.candace)

Корейските въздушни бретони са много тънки и къси, като са особено популярни в Корея през последната година. Те са идеални за хора, които искат да направят фино изявление, без да променят рязко стила или пък да закриват цялото си лице. Когато отидете в салона, поискайте дебел участък бретон в пространството между веждите, а по-тънките кичури да покриват веждите. Трябва да имате допълнителни дебели кичури коса отстрани. Можете също така да поискате „прозрачен бретон“, което е другото име на прическата, тъй като тук бретонът не е една голяма част, която заема цялото чело. 

Октопод

Според фризьори, по-изявените прически – от мълет до шаг – ще бъдат най-търсените стилове тази година. Затова и прическата в стил октопод е модерна вариация за топлите месеци. Популярният стил е наречен така заради множеството накъсани слоеве, за които се твърди, че наподобяват пипала на октопод. Това е по-модерен поглед към шага, с по-къси слоеве отпред и вдлъбнати, къси до дълги слоеве отзад. Завършващият елемент е бретон или в стил перде, който стига точно над веждите, или по-дълъг, стигащ до бузите. 

Нова прическа – 5 стила за пролетта и лятото

Пролетно подстригване – 5 стилни прически

Пролетни прически – балонният боб завладява тенденциите

Дълъг бретон

По-къси в центъра и по-дълги отстрани, тесните бретони са най-новото издание на бретони тип перде с женствен привкус. Те могат да се добавят към почти всяка прическа, действат добре на всички текстури на косата и са относително лесни за поддръжка в сравнение с плътния бретон. В идеалния случай стилът тук трябва да започва приблизително със същата дължина като върха на веждите и постепенно да се спуска надолу, за да достигне до височината на скулите. 

Шаг на слоеве

Този външен вид е страхотен за всеки с естествено вълнообразни текстури със средна плътност. Той е идеален за лесно оформяне, тъй като не изисква много поддръжка. Единственото, което трябва да направите, е да напръскате влажна коса със спрей, за да излъжете естествената си текстура, като оформите косата по свое желание. Помолете вашия стилист за къси до средни слоеве, които започват около скулите и завършват с меки краища. Подобно на подстригването на черта, тази прическа се постига лесно и пасва на всяка дължина на косата, добавяйки много движение, ако имате дълги кичури, но също така прибавя визуален интерес към по-късите прически. 

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари