IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

11 пролетни активности, които да опитате през по-топлото време

22 март 2024 11 00

Сега е моментът да излезете от вкъщи и да се насладите на свежия въздух

Снимка: iStock

Снимка: iStock

В момента, в който температурите достигнат 15 градуса или повече, искаме да прекараме всяка минута на открито. Може все пак да носим леко яке на разходката си, но поне сме навън, вместо във фитнес залата. След дълга и студена зима има нещо изключително терапевтично в това да усещаш топлината на слънцето, да вдишаш свежия въздух и да слушаш света около теб. Хубавото е, че пролетните активности на открито не трябва да бъдат физически или планирани. Самото прекарване на повече време навън повдига настроението и доставя допълнителна радост. 

За да отпразнуваме топлото време, ви предоставяме 11 пролетни дейности, на които всички можем да се насладим този сезон. Независимо дали искате да инвестирате време във физически упражнения, да отидете на приключение или просто да се насладите на топлото слънце, ние имаме предложение за вас. 

11 пролетни активности, които да опитате през по-топлото време

1. Карайте колело

каране на

Снимка: iStock

Повярвайте ни, дори да не сте запален колоездач, ще харесате тази активност. Вземете колелото си за една бърза обиколка из парка и ще видите как настроението ви се подобрява мигновено и започвате да искате да карате още и още. Има нещо толкова освобождаващо в това да се носите сред природата със слънчевите лъчи и вятъра в косите ви, което прави колоезденето толкова приятно занимание след зимата, която сме прекарали на закрито. Ако нямате велосипед, не се притеснявайте. Много градове разполагат с колела под наем, които да вземете за няколко часа, след което да върнете.

2. Шофирайте със спуснати прозорци

Типично пролетно занимание – и също така едно от най-лесните – е просто да се качите в колата и да шофирате с отворени прозорци, за да се насладите на приятния бриз. Пуснете любимата си музика, която да олицетворява пролетното ви настроение, и шофирайте из града без точна дестинация. Толкова е просто, но всъщност ще направи чудеса за настроението ви. 

3. Поиграйте на пикълбол

Пикълбол е най-новият популярен спорт, който впечатли дори тенис легенди като Мария Шарапова и Джон Макенрол. Активността съчетава пинг-понг и тенис на корт и има много прости правила, които ви дават безкрайни часове забавление. Когато играете пикълбол, вие сте доста близо до своя противник, така че това е чудесен начин да прекарате качествено време с приятели и семейството, а защо не и начин да създадете нови запознанства. 

4. Направете си пикник

Веднага щом времето се затопли, парковете неизбежно се изпълват до краен предел с хора, участващи във всякакви дейности. Едно нещо, което със сигурност може да видите, е група от кикотещи се приятели, насядали върху одеяло за пикник. Има причина пикникът да е основна дейност в топлото време – това е чудесен начин да излезете навън, докато се наслаждавате на вкусна храна и добра компания. Ако пък не искате да бъдете сред шумни приятели, може да си организирате солово излизане с добра книга или подкаст, докато пиете студена лимонада на зелената трева.

5. Разходете се или побягайте

разходка, ходене

Снимка: iStock

Лятото наближава, което означава, че е време да се заемем сериозно с повече движение и влизане във форма. Независимо дали обичате да се разхождате сами или с приятели, опитайте се да вкарате тази дейност в ежедневието си, особено ако прекарвате работния ден пред компютър или на бюро. Отделете време, за да достигнете 10 000 крачки, докато слушате музика, подкаст или аудиокнига и просто се разтоварвате от натоварения си график. Ако пък искате да вдигнете нивото, може да започнете да тичате. Всичко зависи от вас, вашето настроение и физическо състояние. 

6. Разгледайте местните фестивали

Едно от най-хубавите неща на пролетта е стартирането на фестивалите на открито. Има на всякаква тематика, само трябва да откриете вашия и да поканите любимите си хора или пък да отидете сами. Освен музика на живо, интересни базари и срещи с нови хора, тези места предлагат вкусна храна и разнообразни коктейли, които може да не откриете в местните заведения. 

7. Направете йога на открито

Виняса йога

Снимка: iStock

Йогата в зала може да ви се струва скучна, но когато е направена на открито, нещата стават много по-привлекателни. Поставете постелката си на верандата, в двора или дори в близкия парк. Можете да изтеглите приложение, за да се обучавате сами или да се свържете с местните йога студиа, за да видите дали те организират групови часове на открито. 

Пресаждане на цветята за пролетния сезон – какво да направите?

Отслабни през пролетта: Полезна ли е чиата?

5 начина да преборим пролетната умора и депресия

8. Опитайте фотография

Преди години фотографията беше скъпо удоволствие. Сега всички ние носим висококачествени фотоапарати и приложения за редактиране в джобовете си, така че е по-лесно от всякога да снимаме света около нас. Започнете да изследвате нови места, уловете това, което ви вдъхновява и след това го споделете в социалните мрежи или пък го запазете за себе си. 

9. Създайте си градинка

миниградина

Снимка: iStock

Градинарството е хоби, което изисква малко усилия, но ви осигурява нещо красиво или вкусно, на което да се насладите дълго време. Дори и да живеете в град, тази дейност е от списъка с пролетни активности, които трябва да опитате. Ако нямате двор, започнете да отглеждате собствени билки, малки цветя или саксийни зеленчуци на балкона, или на перваза на прозореца.

10. Отидете на поход

Ако живеете в район с екопътеки или планина наблизо, пешеходният туризъм е чудесен начин да се насладите на пролетното време. Отделете ден, за да прекарате време сред природата и да се насладите на красивата гледка от върха. Ако се чувствате още по-смели, направете си уикенд извън града, като го превърнете в къмпинг преживяване. 

11. Намерете ново място във вашия град

розова рокля,

Снимка: iStock

Ако искате да излезете навън и да се сдобиете с необходимата доза витамин D, разгледайте своя град и намерете ново място за отдих. Винаги има някое скрито кътче, до което не сте достигнали, дори да живеете на едно място цял живот. 

За още полезни съвети за дома и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари